27/8/14

AΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, η τελευταία συνέντευξη στον Θ.Λάλα



 










Tι δουλειά έκανε ο πατέρας σας;

*Yπάλληλος στην Eθνική Tράπεζα.*

Mεγαλώσατε με το θαυμασμό του;

*Tον αγαπούσα. M' αγαπούσε κι εκείνος, νομίζω. (χαμογελάει) Eίχε σπουδάσει*
*και φωνητική μουσική και τραγουδούσε υπέροχα.*

Aλλα αδέλφια έχετε;

*Δύο αδελφές.*

Yπάρχει ένας άνθρωπος που σας επηρέασε όταν ήσασταν μικρός;

*Δύσκολα θα το έλεγα. O πιο καλός άνθρωπος που γνώρισα, αφού μεγάλωσα*
*αρκετά, ήταν ο Kώστας Kαραβίδας. Yπάλληλος στην Aγροτική Tράπεζα. Eίχε*
*ασχοληθεί όμως με τα κοινοτικά και την αποκατάσταση των προσφύγων στη*
*Mακεδονία. Ήταν ένας καλλιεργημένος άνθρωπος. Έγραφε

25/8/14

Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες! -Τρίβουν τα μάτια τους οι επιστήμονες

Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.


  αρτεμισία-αννούα

Η Αρτεμισία-Αννούα  «Οι κύριοι τύποι φαινολικών συστατικών στα περισσότερα από τα βότανα που ελέγχθησαν αναγνωρίστηκαν πρωταρχικά και αναλύθηκαν, περιέχοντας κυρίως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, τανίνες, κουμαρίνες, λιγνάνες, κινόνες, στιλβένες και κουρκουμινοειδή. Τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά βότανα έχουν εμφανίσει έως τώρα πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών συστατικών από τα κοινά φυτά και φρούτα. Τα Παραδοσιακά Κινεζικά φαρμακευτικά φυτά που σχετίζονται με αντικαρκινικές ιδιότητες μπορεί να αποτελούν πιθανές πηγές ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών και ωφέλιμων παραγόντων αναστολής, καθυστέρηση ή αναστροφής της καρκινογένεσης (σ.σ. pentapostagma.gr – chemopreventive agents)» αναφέρει η επιστημονική ομάδα στην σύνοψη του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Life Sciences.

Το εν λόγω βότανο, εάν χρησιμοποιηθεί από μόνο του, μειώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά 28%, αλλά σε συνδυασμό με το σίδηρο η “Artemisia Annua” καταφέρνει να «εξολοθρεύσει» επιτυχώς τον καρκίνο. Παράλληλα, στα πειράματα που διενεργήθησαν η αρτεμισινίνη δεν προκαλούσε βλάβες στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα.

Η αρτεμισινίνη χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως μία ισχυρή θεραπεία κατά της ελονοσίας. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου.

Όταν οι επιστήμονες προσέθεσαν σίδηρο κατά τη διάρκεια της μελέτης, και στη συνέχεια τον «ενσωμάτωσαν» στους ιστούς του πνεύμονα και ειδικότερα στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, η αρτεμισινίνη επιτέθηκε επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων δίχως να προξενεί βλάβες στα υγιή κύτταρα..

“Εν γένει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η αρτεμισινίνη σταματά

23/8/14

Όσον αφορά τα όνειρα... Του Φερνάντο Πεσσόα



«Όσον αφορά τα όνειρα, είμαι όμοιος με το παιδί για τα θελήματα ή τη μοδίστρα. Το μόνο στο οποίο διαφέρω είναι ότι ξέρω να γράφω. Ναι, είναι μια πράξη, μια δική μου πραγματικότητα που με κάνει να διαφέρω από αυτούς. Στην ψυχή είμαι όμοιός τους» Φερνάντο Αντόνιο Νογκέιρα Πεσσόα (1888-1935)

Αγαπάω, τα αργόσυρτα καλοκαιρινά βράδια, την ησυxία της κάτω πόλης, και προπάντων την ησυxία που η αντίθεση την κάνει ακόμη εντονότερη στα μέρη που την ημέρα σφύζουν από κίνηση.

Η Ρούα ντου Αρσενάλ, η Ρούα ντα Αλφάντεγκα, οι θλιβεροί δρόμοι που εκτείνονται προς τα ανατολικά, μετά το τέρμα της Ρούα ντα Αλφάντεγκα, οι έρημες αποβάθρες σε ευθεία γραμμή, όλα αυτά με ανακουφίζουν από τη μελαγχολία μου, αν κάποιο από εκείνα τα βράδια εισxωρήσω στη μοναξιά των διαδρομών τους. Ζω σε μια εποχή παλαιότερη από αυτή στην οποία ζω. Απολαμβάνω να νιώθω πως είμαι σύγχρονος του Σεζάριο Βέρδε, κι έχω μέσα μου όχι άλλους στίχους σαν τους δικούς του, αλλά την ίδια ουσία από την οποία είναι φτιαγμένοι οι στίχοι του. Περιφέρω, μέχρι να πέσει η νύχτα, μια αίσθηση ζωής ίδια με αυτών των δρόμων.

Τη μέρα είναι γεμάτοι από φασαρία που δεν σημαίνει τίποτα. Τη νύχτα είναι γεμάτοι από έλλειψη

11/8/14

Πώς είναι η παραλία μιας ΕΟΖ;




Χάρτης: η περιοχή ερευνών για σπάνιες γαίες, από το οryktosploutos.net



Του Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμου καθηγητή γεωλογίας Α.Π.Θ.

Τώρα που οι παρανομίες της ELDORADO γίνανε νόμιμες με τη βούλα της Βουλής των Ελλήνων, ας κοιτάξουμε ξανά τα δεδομένα και τις προοπτικές:

Ισχυριζόμουν πριν λίγα χρόνια οτι ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα προορίζεται να γίνει -και κατά τα φαινόμενα θα γίνει, γρήγορα μάλλον παρά αργά- ένα απέραντο εξορυκτικό πεδίο -και ένα ακόμα πιο απέραντο πεδίο απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων. Μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, με κινεζικές προδιαγραφές ως προς τους εργασιακούς και περιβαλλοντικούς κανόνες. Οι Σκουριές δεν θα είναι παρά μόνο η αρχή. Και κρίνοντας από τις μεθοδεύσεις του ξεκινήματος μπορούμε εύκολα να φανταστούμε ποιες θα είναι και οι αντίστοιχές τους στη συνέχεια.

Ήρθε μόλις πριν λίγες μέρες και το ατύχημα (η αβαρία) στo τύπου Σκουριών ορυχείο χαλκού -χρυσού στο Mount Polley του Καναδά, όπου 5 εκατ. κυβ. μέτρα μεταλλευτικών αποβλήτων σκόρπισαν και μόλυναν με τοξικά και βαρέα μέταλλα όλη την γύρω περιοχή:
http://antigoldgr.org/blog/2014/08/06/mount-polley-disaster/

Για να ξαναθυμηθούμε πόσο επικίνδυνο είναι το ευγενές σπορ της χρυσοθηρίας. Και αυτά στον Καναδά παρακαλώ, όχι στην Γκάνα, τη Νιγηρία ή την Κίνα.
Αλλά δεν είναι μόνο ο χρυσός και ο χαλκός που κυνηγούν οι εξορυκτολάγνοι. Μην σας διαφεύγουν και οι σπάνιες γαίες. Για τις οποίες πολύς λόγος γίνεται τελευταία εδώ σε μας και προβάλλεται η απαρίθμηση των χρήσεών τους -στις οποίες στηρίζεται βεβαίως βεβαίως η παραπέρα ανάπτυξη του θαυμαστού τεχνικού μας πολιτισμού:
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=35670

Πολλούς ψύλλους στ” αυτιά θα πρέπει να μας βάλλουν οι σχετικές διαφημίσεις. Γιατί αυτό που δεν πολυλέγεται και μάλλον αποκρύπτεται, είναι ότι η

10/8/14

Τσίμπημα από τσιμπούρι μετατρέπει τους ανθρώπους σε χορτοφάγους!


Τσιμπούρι κάνει τον άνθρωπο που θα τσιμπήσει αναγκαστικά χορτοφάγο από τη μία στιγμή στην άλλη. Σύμφωνα με το Mega το τσίμπημα από το τσιμπούρι Lone Star προκαλεί αλλεργική αντίδραση και τα θύματά του δεν μπορούν πλέον να καταναλώσουν κρέας, λένε Αμερικανοί γιατροί που σήμαναν συναγερμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ειδικοί εξηγούν ότι το τσιμπούρι μεταφέρει ένα σάκχαρο που υπάρχει στο κόκκινο κρέας αλλά όχι στον ανθρώπινο οργανισμό, έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά έντονα και ο άνθρωπος αποκτά αλλεργία στο κρέας.

Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο, Έριν Μακιντι, δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη αλλεργία. Έτσι το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να αντιμετωπίσει την αλλεργική αντίδραση, αποφεύγοντας να φάει κρέας.

“Η καλύτερη θεραπεία είναι να μη σε

4/8/14

Eπιστημονικά «εγκεκριμένος» Έμπολα – Η λύση για τη σωτηρία του πλανήτη!



Στο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Tέξας των HΠA, ο βραβευμένος ως «Eπιστήμονας της Xρονιάς» για το 2006, δρ. Έρικ Πιάνκα, πρότεινε ως αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού την εξόντωση του 90% των κατοίκων του πλανήτη με τον ιό Ebola Reston.

Ωστόσο, όσο τρομακτικές κι αν ήταν οι προτάσεις του «έγκριτου» «καθηγητή», πιο τρομακτικό ήταν το γεγονός ότι οι σύνεδροι (κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και επιστήμονες) τον χειροκροτούσαν επί ώρα όρθιοι, με μεγάλο ενθουσιασμό.

«Mε αερόβιο Έμπολα, έχουμε θνησιμότητα 90% στους ανθρώπους. Σκοτώνοντας ανθρώπους. Σκεφτείτε το …» δρ. Έρικ Πιάνκα, καθηγητής Zωολογίας στο Tμήμα Eξελικτικής Bιολογίας του πανεπιστημίου του Tέξας.

H ιδεολογία του θανάτου: 

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα σχέδια των «ολίγων και εκλεκτών» για μαζική εξόντωση πληθυσμών βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, τα όσα ειπώθηκαν το απόγευμα της 5ης Mαρτίου 2006 στο 109ο ετήσιο Συνέδριο της Aκαδημίας Eπιστημών στο Tέξας των HΠA (πανεπιστήμιο Lamar, 3-5 Mαρτίου 2006) υπήρξαν άκρως ανησυχητικά για το μέλλον του πλανήτη – παρά τον ενθουσιασμό και την… αισιοδοξία των συνέδρων. Oύτε λίγο ούτε πολύ, το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης με το βραβείο τού πλέον διακεκριμένου επιστήμονα της πολιτείας για το 2006, ο δρ. Έρικ Πιάνκα (Eric R. Pianka), πρότεινε τη χρήση ενός αερόβιου τύπου του ιού Έμπολα για την ταχύτατη εξόντωση του 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, προκειμένου «να σωθεί ο πλανήτης»!

Tο εν λόγω Συνέδριο ήταν μια από εκείνες τις κλειστού χαρακτήρα εκδηλώσεις, στις οποίες σύσσωμα τα μέλη των

Ο Δεκάλογος της Λιτότητας στην Δίαιτα


Λιτότητα στην Δίαιτα, ή νηστεία; Τι είναι άραγε, αληθινά σημαντικό, σε σχέση με την διατροφή, για μια Πνευματική Ανάταση; Για να είναι ο άνθρωπος στην κατάσταση που είναι η ιδανική, για τον Νου και το Σώμα του, δηλ. για καλή υγεία και δυναμική μακροζωία; Σε ποιά κατάσταση χρειάζεται να βρίσκεται, στην δίαιτα, στην νηστεία ή στην Λιτότητα στην Δίαιτα; Για την Μακροζωία δεν θα αναφερθώ εδώ, γιατί αγγίζει εκτός από την φυσική και μετά-φυσική πλευρά, θα μείνω στην υγεία, που είναι φυσική, απαραίτητη και οφθαλμοφανής.

Σε ένα τραπέζι που ήμουν καλεσμένη, κάποιοι από την ομήγυρη, βρίσκονταν σε κατάσταση νηστείας, λόγω της επιβολής του θεού της εκκλησίας και κάποιοι σε κατάσταση δίαιτας, λόγω της επιβολής του θεού με την άσπρη μπλούζα. Σε κατάσταση Λιτότητας στην Δίαιτα, δεν βρισκόταν κανείς ούτε καν η γράφουσα, γιατί στο μενού υπήρχαν εδέσματα πραγματικοί θησαυροί διατροφής και άφησα την εγκράτεια για άλλες στιγμές που δεν κάνω κέφι να μαγειρεύω.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, όπως ίσως καταλάβατε, είναι ο διαχωρισμός των τριών αυτών καταστάσεων, Δίαιτα, Νηστεία και Διατροφική Εγκράτεια ή Λιτότητα στην Δίαιτα. Είχε επικεντρωθεί η κουβέντα, στο εγώ (αρκετά χοντρούλης) δεν τρώω αυτό γιατί νηστεύω, ή εγώ δεν τρώω το άλλο (επίσης χοντρούλης) γιατί κάνω δίαιτα, η χοληστερίνη πετάει σαν χαρταετός και ο γιατρός φωνάζει, είπαμε η εγκράτεια απείχε από την παρέα και κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Εδώ, η απλή Παρατήρηση του Ολοφάνερου, ΝΑΙ … ΠΑΛΙ!!!- είναι που μου έδωσε μερικές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές απαντήσεις, για την φύση του ανθρώπου και των συμπεριφορών του και λεω να τις μοιραστώ μαζί σας.


Στην Δίαιτα με σκοπό το χάσιμο κιλών και την καλυτέρευση της υγείας, (είναι ντροπή να μιλάμε για χάσιμο κιλών όταν άνθρωποι λιμοκτονούν, αλλά ας μην γίνω πολύ κακιά, ακόμη δεν άρχισα), συνήθως ο γιατρός -ναι υπάρχει και ειδική ειδικότητα, διατροφολόγος λέγεται- επιβάλει στον ασθενή να αποφεύγει τροφές αίματος, κόκκινα κρέατα, γαλακτοκομικά, τυριά, ζάχαρα, αλλαντικά, βούτυρα, τηγανιτά κλπ. με σκοπό το χάσιμο κιλών, λίπους δηλ. απόφραξη των αρτηριών, καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων, καλύτερη υγεία κλπ κλπ. κατά περίπτωση.

Όμως μόνο φαινομενικά ο άνθρωπος εύχεται την

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....