24/7/15

Έτσι θα είναι ο... μεγάλος ξάδερφος της Γης - Ιστορική ανακάλυψη από τη NASA


Από τη στιγμή που βρέθηκε ο πλανήτης που θεωρείται ο... μακρινός και πιο παλιός "ξάδερφος" της Γης, ο επονομαζόμενος Kepler-452b, ξεκίνησε και η συζήτηση περί... μετακόμισης.



Έχετε φανταστεί πως μπορεί να είναι ο πλανήτης που μόλις ανακάλυψε η Nasa;


Πήρε το όνομά του από το τηλεσκόπιο Kepler που τον... ανακάλυψε. Είναι κατά περίπου 60% μεγαλύτερος από τη Γη, απέχει 1.400 έτη φωτός και βρίσκεται στον αστερισμό του

23/7/15

Το πρώτο παγωτό ξυλάκι στην Ελλάδα





Ήταν καλοκαίρι του '36 όταν για πρώτη φορά οι Έλληνες έφαγαν παγωτό σε ξυλάκι. Το πρώτο παγωτό ξυλάκι στην Ελλάδα, με άδεια ευρεσιτεχνίας σε δύο αδέρφια που είχαν επιστρέψει από την Αμερική, τους αδερφούς Σουραπά, οι οποίοι είχαν ιδρύσει την Εθνική Βιομηχανία Γάλακτος, όπως ήταν η πρώτη επωνυμία, στον Βοτανικό.
Το παγωτό ήταν στην αρχή μόνο γεύση βανίλια. Το ξυλάκι με επικάλυψη σοκολάτας ήρθε αργότερα!

7/7/15

Παγωμένο λουλούδι ανθίζει μετά από 30.000 χρόνια...!



Το αρχαίο φυτό Στενόφυλλη Σιληνή (Silene stenophylla) κατάφεραν να αναστήσουν Ρώσοι επιστήμονες, χρησιμοποιώντας σπόρους που θάφτηκαν πριν 30.000 χρόνια από σκίουρους στα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας...!


Όπως επισημαίνουν, πρόκειται για τον αρχαιότερο, βιώσιμο, πολυκύτταρο ζωντανό οργανισμό στη Γη.
Οι ερευνητές της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών βρήκαν τους σπόρους σε παγωμένα λαγούμια σκίουρων, στις όχθες του ποταμού Κόλμια.
Το επίτευγμα γεννά ελπίδες ότι στους πάγους έχουν διατηρηθεί και θα μπορούσαν να ανακτηθούν και άλλες μορφές

5/7/15

Οι Αμερικανοί μας "κρυφακούν" με εφαρμογή που κατέβηκε "αθόρυβα" στους υπολογιστές μας



Στις 17/6/2015 και χωρίς καμία ανακοίνωση η DARPA κατέβασε μυστικά και αθόρυβα σε κάθε υπολογιστή που διαθέτει Chrome μία εφαρμογή (έναν κώδικα) ο οποίος χωρίς ειδοποίηση ανοίγει τα μικρόφωνα και ακούει τις συνομιλίες.
Αυτό, λοιπόν, το «μαύρο κουτί» των υπολογιστών μας καταγράφει τα πάντα.

Σύμφωνα με τον Rick Falkvinge του Private Internet Access, που εντόπισε την εφαρμογή και έκανε ένσταση στην Google, εκείνη του απάντησε σε γενικές γραμμές ότι ναι μεν έκανε την εγκατάσταση αλλά η πρόθεσή της δεν είναι να ενεργοποιήσει την εφαρμογή χωρίς την έγκριση εκατομμυρίων χρηστών.
Το ότι το έκαναν κρυφά είναι μία

4/7/15

Ίσως το πιο εντυπωσιακό σπίτι στον κόσμο είναι σχεδιασμένο από Έλληνες αρχιτέκτονες

Πλέον το ...« είμαστε στο χείλος του γκρεμού » αποκτά άλλη ερμηνεία ....
Είναι αναμφίβολα το πιο ενδιαφέρον και όμορφο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Και -το σημαντικότερο- είναι δημιουργία Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Πρόκειται για μία πρόταση με την ονομασία "Casa Brutale" του αρχιτεκτονικού γραφείου OPA, και αφορά ένα κτίσμα που μπορεί να κατασκευαστεί "κρεμασμένο" σε κάποιο γκρεμό από στα νησιά του Αιγαίου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ 

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....