26/8/10

Λεωφορεία Λευκωσίας Τουρκικής προελεύσεως

Λεωφορεία Λευκωσίας Τουρκικής προελεύσεως
Σίγουρα κανείς δεν αμφισβητεί πως η ανάγκη αναβάθμισης των αστικών συγκοινωνιών της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, ήταν πέρα για πέρα επιβεβλημένη.Μας λύπησε όμως το γεγονός, πως παρά του ότι η Ελλαδική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατασκευάζει εξαιρετικής ποιότητας λεωφορεία αυτού του τύπου, τα οποία μάλιστα κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, προτιμήθηκε η αγορά να γίνει με υπερδιπλάσια ποσά από την εταιρεία Mercedes. Γιατί πέραν της εξοικονόμησης χρημάτων, μια τέτοια κίνηση θα έδινε μια έστω μικρή αλλά γεμάτη νόημα τονωτική ένεση στην ταλανιζόμενη Ελλαδική οικονομία. Θα βοηθούσαμε εμπράκτως τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, δίνοντας σε κάποια από αυτά ψωμί και δουλειά. Θα δίναμε ένα ακόμη δεκανίκι στην Ελλάδα μας, που αγωνίζεται να ορθοποδήσει.

Αυτό όμως που μας εξόργισε, είναι το γεγονός ότι τα λεωφορεία που τελικά αγόρασε η Κύπρος είναι Τουρκικής κατασκευής, μιας και η Mercedes διατηρεί εργοστάσια στην αιμοσταγή γείτονο χώρα, τα οποία καλύπτουν την αγορά της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα τους και την Κύπρο. Με λίγα λόγια, τα εκατομμύρια του Κύπριου φορολογούμενου, πρόσφυγα και μη, αντί να γίνονται ψωμί στο πιάτο των Ελλαδιτών αδελφών μας, φεύγουν κατά το υπερδιπλάσιο και γίνονται όπλα που τον σημαδεύουν από τη Γραμμή Καταπάυσεως του Πυρός.

Ας όψονται λοιπόν οι αρμόδιοι, και έστω και την υστάτη, ας διακόψουν τη εξευτελιστική συμφωνία με τα Τουρκικής κατασκευής λεωφορεία, προχωρώντας πάραυτα σε συμφωνία με την Ελλάδα και την ΕΛΒΟ.
Αναρτήθηκε από Λεωνίδας Φιλόκυπρος

Κόβει την ανάσα

Anuar Patjane Floriuk  Traveler Photo 2015 Πρώτο βραβείο είναι υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ