28/2/11

Apollo 16: Το σημείο της προσεδάφισης όπως το φωτογράφισε Έλληνας ερασιτέχνης αστρονόμος


Η αποστολή Apollo 16 ήταν η δέκατη επανδρωμένη αποστολή του προγράμματος Apollo και η πέμπτη που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη. Η αποστολή πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 με 27 Απριλίου του 1972 και η προσεδάφιση έγινε σε μια περιοχή που ονομάζεται ως τα «υψίπεδα του Καρτέσιου» (Descartes Highlands) στις 21 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής των δύο αστροναυτών John Young και Charles Duke στη σεληνιακή επιφάνεια πραγματοποιήθηκαν τρεις συνολικά περίπατοι οι οποίοι κράτησαν 7,2, 7,4 και 5,7 ώρες. Στον εξοπλισμό τους οι δύο αστροναύτες είχαν στη διάθεση τους και ένα όχημα το Lunar Rover και το οποίο χρησιμοποίησαν στις εξωοχηματικές τους δραστηριότητες.

Ο Γιώργος Ταρσούδης, -τη δουλειά του οποίου παρουσιάσαμε πρόσφατα- που ασχολείται ερασιτεχνικά με την αστρονομία κατόρθωσε να εντοπίσει το μέρος της προσεδάφισης του Apollo 16 και μάλιστα η φωτογραφία του αυτή έγινε –για μια ακόμη φορά- στις 25 Φεβρουαρίου η φωτογραφία της ημέρας στην σχετική ιστοσελίδα LPOD (Lunar Photo Of the Day).

Το σημείο προσεδάφισης απεικονίζεται με το κίτρινο σημάδι ενώ κάτω δεξιά απεικονίζεται για λόγους σύγκρισης και αντίληψης της ανάλυσης της φωτογραφίας διατίθεται η απόσταση μεταξύ σημείων η οποία είναι 2,5 χλμ. Συγχαρητήρια στο Γιώργο Ταρσούδη για άλλη μια εξαιρετική φωτογραφία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

.

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....