1/10/13

Καινοτομία για την αποφυγή της τύφλωσης.

Η διαφορετική χρήση ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται ήδη για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων του ματιού, μπορεί να αποτρέψει την τύφλωση στα άτομα που πάσχουν από παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Η πολύ σημαντική αυτή ανακάλυψη ανακοινώθηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν νέα δεδομένα για τα ενέσιμα φάρμακα που χορηγούνται για τον περιορισμό των συμπτωμάτων που οδηγούν στην απώλεια της όρασης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή ερευνητών από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και Ελλήνων
επιστημόνων από την Αυστρία και την Ελβετία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ενέσιμα φάρμακα νέας γενιάς έχουν τη ικανότητα να αποτρέψουν την τύφλωση, περιορίζοντας την απώλεια της όρασης ακόμη και κατά 90%!

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, αυτά τα φάρμακα χορηγούνται απευθείας στο μάτι και θεωρούνται πολύ πιο αποτελεσματικά από τις θεραπείες λέιζερ που χρησιμοποιούνται για τον ίδιο λόγο. Ένα από αυτά είναι η ουσία ρανιμιζουμάμπη, η οποία χορηγείται για τη θεραπεία σοβαρών παθήσεων, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας υγρού τύπου, το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας, και η απόφραξη της κεντρικής και κλαδικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς.

Ωστόσο, πλέον έχει εγκριθεί και για χρήση σε περιπτώσεις χοριοειδικής νεοαγγείωσης της ωχράς κηλίδας που προκύπτει από την παθολογική μυωπία.

Εκτός από την παρουσίαση της νέας ανακάλυψης, οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνεται εγκαίρως η διάγνωση των προβλημάτων της όρασης, επειδή σ' αυτήν τη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να θεραπευθούν ακόμη και αν είναι σοβαρά..-ygeianews.gr

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....