Το κάλιο προστατεύει από την ασβέστωση των αρτηριών
Οι μπανάνες και τα αβοκάντο -τροφές πλούσιες σε κάλιο- μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από την ασβέστωση των αρτηριών, δηλαδή την εναπόθ...
Πόσο ανεβάζουν οι γαρίδες τη χοληστερίνη;
Το πρόβλημα με τις γαρίδες και τα άλλα θαλασσινά δεν είναι η χοληστερίνη τους αλλά ότι μπορεί να περιέχουν αντιβιοτικά, διοξίνες και άλλ...
Αυγά: 7 λόγοι για τους οποίους είναι από τις πιο υγιεινές τροφές
Τα αυγά βελτιώνουν το προφίλ της χοληστερόλης και ΔΕΝ αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου Τα αυγά είναι τόσο θρεπτικά που με...
Μέλι: To 75% των δειγμάτων περιέχουν νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science βρήκε ότι το 75% των δειγμάτων μελιών από όλες τις ηπείρους του πλανήτη περιέχουν νεονικοτινοε...
Ο ψευδάργυρος προλαμβάνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων
Ο ψευδάργυρος, το συνηθέστερο μέταλλο στον ενδοκυττάριο χώρο, αναχαιτίζει τον πολλαπλασιασμό των οισοφαγικών καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με...
Το φαγητό προκαλεί σημαντική παραγωγή ενδορφινών
Φινλανδοί ερευνητές βρήκαν πώς το φαγητό τονώνει το ενδογενές οπιοειδές σύστημα του εγκεφάλου. Τα οπιοειδή συνδέονται με την ευχαρίστηση και...
Πέντε τρόφιμα που προκαλούν φλεγμονή στον οργανισμό
Η φλεγμονή μπορεί να είναι καλή ή κακή, ανάλογα με την κατάσταση. Από τη μία πλευρά, είναι ο φυσικός τρόπος του σώματος να προστατεύεται ό...
ΦΡΙΚΗ: Γερμανικά λουκάνικα με ηπατίτιδα Ε! Χιλιάδες καταναλωτές ενδέχεται να μολύνθηκαν
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΖΕΤΕ Η ΤΡΩΤΕ. Πρωτοφανές διατροφικό σκάνδαλο που προσλαμβάνει διαστάσεις ...
Έχει το μαγνήσιο σχέση με την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ;
Τα άτομα που έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα τους μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, σύμφωνα με μελέτη που δη...
Τα 6 γεύματα την ημέρα καλύτερα από τα 3 για τους παχύσαρκους διαβητικούς
Τα παχύσαρκα άτομα με διαβήτη τύπου 2 ή με προδιαβήτη που τρώνε έξι γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντί για τρία, μπορούν να ελέγξουν ...
Το αλάτι συνδέεται με τον διαβήτη τύπου 2 και τον LADA
Μια αυξημένη πρόσληψη αλατιού (και άρα νατρίου) σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2 αλλά και του βραδέως εξελισσό...
Μελέτη συνδέει το ελαφρύ γάλα (άλλα όχι γαλακτοκομικά) με λιγότερο σπλαχνικό λίπος
Οι επιστήμονες εξέτασαν την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και βρήκαν ότι το ελαφρύ γάλα συνδέεται με λιγότερο σπλαχνικό λίπος. Δεν δια...
Το διατροφικό λίπος εξουδετερώνει την μεθυλγλυοξάλη (τοξικό μεταβολίτη της ζάχαρης)
Σημαντική μελέτη αποκάλυψε μια νέα πτυχή της μεταβολικής διαδικασίας σε ζωντανούς οργανισμούς που βελτιώνει απρόσμενα τη δημόσια εικόνα του ...
O περιορισμός θερμίδων μπορεί να κάνει καλό στην υγεία του δέρματος
Ο περιορισμός θερμίδων και οι αλλαγές στο μεταβολισμό που επιφέρει μπορεί να επιδρά θετικά στο δέρμα, σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε σε πον...
Η ελευρωπαΐνη που βρίσκεται στις ελιές ίσως έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες
Τα οφέλη για την υγεία από τις ελιές και τα φυσικά προϊόντα που συνδέονται με αυτό, όπως το ελαιόλαδο, έχουν αναγνωριστεί εδώ και πολύ κα...
Τα πολλά λιπαρά (η κετογονική δίαιτα) αυξάνουν την μακροζωία στα ποντίκια!
Ολοένα και περισσότερα στοιχεία αθωώνουν τα διατροφικά λιπαρά, δείχνοντας πως όχι μόνο δεν επιβαρύνουν την υγεία, αλλά ότι μπορεί να συνδ...
Η καφεστόλη -συστατικό του καφέ- μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη
Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό ότι η συστηματική κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και οι ερευνητές πρ...
Το κόκκινο κρέας συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο για διαβήτη λόγω του σιδήρου
Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, κάτι που αποδίδεται στην περιεκτικότητά του...
Η μείωση των θερμίδων κατά 30% οδηγεί σε μακροζωία στον άνθρωπο;
Τα δεδομένα από δύο μελέτες σε μακάκους ρέζους υποδεικνύουν ότι ο θερμιδικός περιορισμός είναι πιθανόν να είναι αποτελεσματικός στην καθυ...
Ο θερμικός περιορισμός δεν σχετίζεται με σημαντική απώλεια μυών στη μέση ηλικία
Ο δραστικός περιορισμός των θερμίδων έχει μελετηθεί από καιρό ως ένας τρόπος για την παράταση της δ