14/10/17

4 μυστικά στις φιάλες νερού που κανείς δεν θέλει να ξέρει...


Όλοι πίνουμε νερό από πλαστικά μπουκάλια, αλλά ξέρεις τι σκοτεινά μυστικά βρίσκονται κάτω από το καπάκι;
Το άρθρο  αποκαλύπτει τα 4 κύρια για εσάς.

4. Γιατί δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια




Μια πλαστική φιάλη μπορεί να αποβάλει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Δώστε προσοχή στις ειδικές πινακίδες στο κάτω μέρος: αυτά τα αριθμημένα τρίγωνα δείχνουν ποιο είδος πλαστικού χρησιμοποιήθηκε.

Μια φιάλη που φέρει την ένδειξη 1 (PET ή PETE) είναι ασφαλής μόνο για μία μόνο χρήση . Όταν εκτίθεται σε οξυγόνο ή σε υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής θερμότητας, μια τέτοια φιάλη θα εκλύει τοξικές ουσίες που εισέρχονται στο νερό.



Αποφύγετε τα μπουκάλια με σήμανση 3 ή 7 (PVC και PC) καθώς εκπέμπουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στα τρόφιμα και τα ποτά σας και η μακρά έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.


Οι φιάλες από πολυαιθυλένιο ( 2 και 4 ) και πολυπροπυλένιο ( 5 και PP ) είναι κατάλληλες για πολλαπλές χρήσεις . Είναι σχετικά ασφαλείς εάν αποθηκεύετε μόνο κρύο νερό και τα απολυμαίνετε τακτικά.



3. Βακτήρια και βασικές παραβιάσεις υγιεινής




Το πόσιμο νερό από ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι είναι σχεδόν το ίδιο με το γλείψιμο κάθισμα τουαλέτας, το παιχνίδι ενός σκυλιού ή ακόμα χειρότερα λένε οι επιστήμονες . Η ποσότητα των βακτηρίων σε τέτοιες φιάλες υπερβαίνει συχνά τα όρια ασφαλείας . Δημιουργούμε τους εαυτούς μας τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης, παίρνοντας το μπουκάλι με βρώμικα χέρια, όχι ξεπλένοντάς το αρκετά καλά και κρατώντας ζεστό νερό μέσα σε αυτό.

Τι να κάνετε στη συνέχεια; Πλύνετε τακτικά τα μπουκάλια με ζεστό σαπουνόνερο, ξύδι ή αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα.



Ακόμη και με το να πλένουμε καλά τα μπουκάλια, μπορεί να έχουμε ακόμα τροφική δηλητηρίαση ή ακόμα και ηπατίτιδα Α. Η έρευνα έδειξε ότι τα περισσότερα βακτήρια ζουν σε λαιμούς μπουκαλιών που δεν μπορείτε να πλύνετε αρκετά καλά. Τα περιστρεφόμενα καπάκια και τα συρόμενα καπάκια είναι γεμάτα με μικρόβια που καταπίνετε μαζί με το νερό. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι  .


2. Από πού προέρχεται το νερό;


Πολλές εταιρείες αγαπούν να αναφέρουν στη συσκευασία τους ότι το νερό που αγοράζετε προέρχεται από ένα γραφικό ρεύμα. Αλλά η αλήθεια είναι πολλές φορές το νερό που αγοράζετε σε ένα μπουκάλι είναι το ίδιο με το νερό που παίρνετε από τη βρύση σας στο σπίτι!

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το δείτε και στο ίδιο το μπουκάλι, συνήθως σε ένα μικροσκοπικό κείμενο που όλοι παραμελούν. Οι εταιρείες υποχρεούνται να εξηγήσουν ότι η πηγή νερού για αυτούς είναι το κύριο κανάλι ύδρευσης. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος του νερού είναι κατά ένα τρόπο λιγότερο από αυτό που πληρώνετε για αυτό!


1. Δεν είναι πραγματικά υγιές




Δεν αναφέρουμε καν τον κίνδυνο βακτηριδίων, υπάρχουν κοινές παρανοήσεις σχετικά με το νερό.

Οι επιχειρήσεις εμφιαλωμένου νερού θέλουν να προσελκύσουν τη νέα αγορά νέων και αθλητικών ανθρώπων. Έτσι διαφημίζουν το εμφιαλωμένο νερό με διαφορετικές γεύσεις που προστίθενται σε αυτό, ισχυρίζοντας ότι είναι "υγιέστερο για εσάς" από άλλα ζαχαρούχα ποτά.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές αυτό το νερό μπορεί να περιέχει τόσο ζάχαρη όσο και πορτοκαλάδες και άλλα σόδα! Για να μην ξεγελιέστε από τη διαφήμιση, ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες στην ετικέτα
https://brightside.me




Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....