4/8/11

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ  ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Την Τετάρτη, 27.7.11, στις 12 το μεσημέρι ,ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα Μανώλης Γλέζος και ο Υπεύθυνος Γραμματείας  Στέφανος Ληναίος, εκλήθησαν, και κατέθεσαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων,παρόντος και του Υπουργού Εξωτερικών κ.Σταύρου Λαμπρινίδη, ενημερώνοντας όλα τα μέλη της Επιτροπής, με πλήρη και αναλυτικά στοιχεία, ολόκληρο το μέγιστο πρόβλημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Μανώλης Γλέζος ανέλυσε διεξοδικά τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα:
Α) Προς το Δημόσιο:Τους Αρχαιολογικούς θησαυρούς,  τις επανορθώσεις  για την καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας, ύψους 7.100 δις.δολλαρίων και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3.500 δις.δολλαρίων αγορ.αξίας 1938 και για τα 2 ποσά.
Συγκεκριμένα: 1.-Η επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών
και των έργων Τέχνης,καταγραμμένα από τη- Δ/νση Αρχαιοτήτων και Ιστορικών Μνημείων και από το  Τμήμα Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών. 2.-Η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, στο Παρίσι,το 1946 που καταλόγισε να πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα,για τις καταστροφές στην Οικονομία της,  το ποσό των 7.100 δις δολ.,αγοραστικής αξίας  1938 , αντί του ποσού των 14.500 δις.δολ.που ζήτησε η Ελλάδα,σημερινή αξία σε ευρώ 108 δις.χωρίς τους τόκους. 3.- Το αναγκαστικό δάνειο: Το υπόλοιπο  (πλήρωσαν στο τέλος της κατοχής  2 δόσεις), ύψους 3.500 δις.δολ.,σημερινή αξία 54 δις.δολ.ευρώ χωρίς τους τόκους.-
Β) Η καταστροφή της Οικονομίας της Ελλάδας,:  Η πραγμάτωσή της επήλθε,με την αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.- 2.-Με τη διατροφή των στρατευμάτων κατοχής,σύνολο 670.000 στρατός ( Γερμανικός,Ιταλικός, Βουλγαρικός).Ακόμη και με τη διατροφή της στρατιάς του Ρόμελ,του AFRICACORPS,(κατ’εξαίρεση, μόνο η Ελλάδα!!!) .Η διατροφή ανήλθε σε 8 δις.δρχ.,το μήνα.- 3.-Με το πλαστό χαρτονόμισμα Reichs Kredit Kassenschine, είχαμε  άμεση λεηλασία επιχειρηματιών,άμεση λεηλασία ελληνικού χρήματος. Έγινε  εξαγορά του με 530.894 χρυσές λίρες Αγγλίας,τον Αύγουστο του 1941.- 4.-Με τη ληστεία νομισμάτων:Δεκάρικα-εικοσάρικα,τάλληρα 37.77 τόνοι =πλήρωσαν μόνο 104 χρυσές λίρες (!!!) και πήραν ασήμι 18μιση τόνους.- Από τα 2δραχμα,1δραχμα,20λεπτα,10λεπτα,πήραν 64.50 τόνους, πλήρωσαν μόνο 5μιση χρυσές λίρες (!!!) και πήραν συνολικά 73 τόνους χαλκού.- 5.-Με το αναγκαστικό δάνειο, με ρηματική διακοίνωση στις 23.3.1942,που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και είχε αναδρομική ισχύ από 1.1.1942. Υπόλοιπο, 3.5 δις.δολ.αγοραστικής αξίας του 1938.- 6.- Με τις δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής.- Επιτάξεις:Σχολεία, Νοσοκομεία,Ξενοδοχεία,Οικήματα.- Κατασχέσεις:Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς=Σιδηρόδρομοι,Πλοία,Αυτοκίνητα, Ποδήλατα,ακόμη και ζώα,άλογα,μουλάρια,γαιδούρια..7.-Με τις αμέτρητες αρπαγές και ληστείες οικιών,καταστημάτων,σε όλη την Ελλάδα.-
Σημειώνουμε ότι με τους πρόχειρους υπολογισμούς των οικονομολόγων-μελών του Εθνικού μας Συμβουλίου, το σύνολο των γερμανικών οφειλών, προς το Δημόσιο, ανέρχεται σήμερα, περίπου, στο ιλιγγιώδες ποσόν, των 1 τρις και 200 δις ευρώ..!!
Γ) Προς τα θύματα: 89 αναγνωρισμένα Ολοκαυτώματα .- Ολόκληρη η Ελλάδα,  είναι ένα Ολοκαύτωμα-νεκροταφείο αμέτρητων Μαρτυρικών Πόλεων, 13.1/2 %  του Ελληνικού πληθυσμού.
Στη συνέχεια ο Στέφανος Ληναίος παρέδωσε όλο το απαραίτητο,αναλυτικό, ενημερωτικό υλικό στον Πρόεδρο της Επιτροπής και ευχαρίστησε τα μέλη της, εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου,τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που επιτέλους η Ελληνική Βουλή, μας κάλεσε για να πληροφορηθεί υπεύθυνα και αναλυτικά για το μέγιστο αυτό πρόβλημα που έπρεπε να έχει ήδη αντιμετωπισθεί και λυθεί εδώ και πολλά χρόνια όχι μόνο για την οικονομική αλλά και για την ηθική αποκατάσταση της τιμής της πατρίδας μας και των αμέτρητων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και όλοι οι Βουλευτές της Επιτροπής, ευχαρίστησαν το Μανώλη Γλέζο για την ολοκληρωμένη και αποκαλυπτική ενημέρωση και ομόφωνα αποφάσισαν, τον προσεχή Σεπτέμβριο,να αφιερώσουν, αποκλειστικά, μια ολόκληρη συνεδρίαση της Επιτροπής για μια πλήρη και αναλυτική συζήτηση των Βουλευτών της και των εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.-
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου – 27.7.11 – 210.7259466
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Y.Γ.= Και για τους μη γνωρίζοντες περισσότερα:
α).- Όλες οι κατεστραμένες χώρες από τα ναζιστικά στρατεύματα, έχουν πάρει όλο το ποσόν που τους όφειλε η Γερμανία.
β) - Πρίν από 20 χρόνια το πήραν και οι Γιουγκοσλάβοι υπό μορφή δανείου. Δηλαδή, τους έδωσαν οι Γερμανοί 120 δισεκ., τα οποία πρέπει να εξοφλήσουν μέσα σε 150 χρόνια.!! Κάτι σαν... δώρο δηλαδή..Αυτός ακριβώς ο τρόπος εξόφλησης,δεν μπορεί να ισχύσει και για μας;;. Έστω και για ένα μέρος της οφειλής;;
γ) - Με το τέλος του β'.παγκ.πολέμου, οι Η.Π.Α., έπεισαν όλες τις χωρες της Ευρώπης να μην απαιτήσουν την αποζημίωσή τους για να βοηθήσουμε το Γερμανικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να ανακάμψει..Πειθάρχησαν όλοι μέχρι το 1970 και έτσι έγινε πλέον το περιβόητο Γερμανικό θαύμα..Από το 70 ως το 90 όμως, με συνεχή πίεση οι Γερμανοι εξόφλησαν όλες τις χώρες εκτός της Ελλάδας..Ίσως γιατί όλοι οι μετακατοχικοί δικοί μας κυβερνήτες είταν αδύνατο να αντισταθούν στις εντολές των Η.Π.Α. και εν συνεχεία στη στενή επαφή ( με όλα τα γνωστά σε όλους μας παρατράγουδα, ΖΙΜΕΝΣ κλπ..)  με το μετέπειτα παντοδύναμο Γερμανικό κεφάλαιο..
Το Εθνικό Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1990 από αγωνιστές της κατοχής όλων των τότε παρατάξεων, από εκπροσώπους όλων των Μαρτυρικών Πόλεων και από γνωστούς Νομομαθείς που ξεκίνησαν έναν τιτάνιο δικαστικό και πολιτικό αγώνα, χωρίς ουδέποτε να βοηθηθούν οικονομικά και πολιτικά από όλες τις Κυβερνήσεις.Ήδη έχουν παρθεί πολλές ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ  αποφάσεις που όμως η Ελλάδα...ΑΡΝΕΙΤΑΙ να εφαρμόσει..!! Τώρα επι τέλους, που βλέπουν πόσα προβλήματα μπορούμε να λύσουμε αν πάρουμε έστω και ένα μερος των οφειλών,αποφάσισαν να πιέσουν τη Γερμανία μήπως και...πατσίσουμε κάπως με τα δάνεια που μας δίνουν.Γιαυτό μας κάλεσαν, ταυτόχρονα σχεδόν, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ..
Τέλος..Για όσους Έλληνες και ξένους ισχυρίζονται ότι είναι...άδικο να πληρώσουν οι σημερινοί Γερμανοί τα εγκλήματα των προγόνων τους, απαντάμε:
Οι πρόγονοί τους αυτοκαταστράφηκαν. Δεν τους καταστρέψαμε εμείς.Καταστρέφοντας ταυτόχρονα και όλη την Ευρώπη..Όπως λοιπόν τους βοηθήσαμε κι εμείς,όσο γινόταν,να ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ και να ζουν άνετα οι σημερινοί Γερμανοί,έχουν υποχρέωση και οι σημερινοί Γερμανοί να βοηθήσουν κι εμάς να ανακάμψουμε από τον υπερδανεισμό μας που δεν είναι έργο μόνο των δικών μας κακών πολιτικών αλλά και των δικών τους αδίστακτων οικονομικών συγκροτημάτων..
Στέφανος Ληναίος – Υπεύθυνος Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου

Κόβει την ανάσα

Anuar Patjane Floriuk  Traveler Photo 2015 Πρώτο βραβείο είναι υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ