28/5/10

Υπέρογκες ανατιμήσεις

Έως και 451% είναι η αύξηση από το Τελωνείο μέχρι το ράφι στην τιμή των εισαγόμενων προϊόντων, όπως προκύπτει από έρευνα της Νομαρχίας Πειραιά σε μεγάλα super market του μεγάλου λιμανιού και των γύρω περιοχών.
Οι τιμοληψίες σε 128 προϊόντα από πέντε super market έδειξαν, επίσης, υπέρογκες ανατιμήσεις, αυξήσεις τιμών πέραν του ΦΠΑ, υπερκέρδη πολυεθνικών εταιριών, αλλά και προσφορές «μαϊμού».
Σύμφωνα με τον νομάρχη Πειραιά, Γιάννη Μίχα, τα προϊόντα που ανατιμήθηκαν είναι πολύ περισσότερα από εκείνα στα οποία μειώθηκε η τιμή τους.
Συντριπτική κατά της Ελλάδας είναι η σύγκριση ίδιων προϊόντων σε ελληνικά και κυπριακά super market, αφού το 75% βρέθηκε να πωλείται στη χώρα μας από 6,35% έως 63,79% ακριβότερα.
Οι έρευνες της Νομαρχίας Πειραιά έδειξαν, τέλος, ότι τα μεγάλα σούπερ μάρκετ χρησιμοποιούν προσφορές-τεχνάσματα σε βάρος των καταναλωτών, γεγονός που οδήγησε τον κ. Μίχα να ζητήσει την απαγόρευση των προσφορών.


Κόβει την ανάσα

Anuar Patjane Floriuk  Traveler Photo 2015 Πρώτο βραβείο είναι υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ