3/5/10

«Γιατί σώζουμε αυτόν τον έλληνα δισεκατομμυριούχο, με τα λεφτά των φορολογουμένων μας;»



Με πρωτοσέλιδο πηχυαίο τίτλο «Γιατί σώζουμε αυτόν τον έλληνα δισεκατομμυριούχο, με τα λεφτά των φορολογουμένων μας;»
και φωτογραφία του έλληνα εφοπλιστή Σπύρου Λάτση κυκλοφόρησε η χθεσινή γερμανική εφημερίδα BILD. Ο συντάκτης του δημοσιεύματος J. W. Schäfer γράφει: «Αν η Γερμανία και τα κράτη της Ευρωζώνης σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, ΑΥΤΟΣ θα είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους.
Ο έλληνας δισεκατομμυριούχος Σπύρος Λάτσης διαθέτει στην οικονομική αυτοκρατορία του περισσότερα από 10 δις. ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα – τα οποία ΕΜΕΙΣ εγγυόμαστε στην πράξη με τα λεφτά μας».
Το εσωτερικό ρεπορτάζ της ε/φ, με τίτλο «Έτσι κερδίζει ο πλούσιος έλληνας από τα λεφτά μας» πλαισιώνεται από φωτογραφίες με το πολυτελές γιότ «Αλέξανδρος», όπου – σημειώνεται – είχε φιλοξενηθεί και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, πορτρέτο του Λάτση με λεζάντα «Ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Σπύρος Λάτσης (63 ετών) έχει επενδύσει δισεκατομμύρια σε ελληνικά ομόλογα και τώρα ελπίζει στη βοήθεια της ΕΕ», συνάντησή του με την Καρολίνα του Μονακό (λεζάντα: «γαλαζοαίματοι φιλοξενούμενοι») και το ιδιωτικό του ελικόπτερο («για εκδρομές σε ξηρά και θάλασσα»).
Αναλυτικότερα, αναφέρονται τα εξής:
Είναι πολύ, πολύ πλούσιος. Και γρήγορα θα κερδίσει πολλά, πολλά λεφτά από τους Γερμανούς... Ο Σπύρος Λάτσης με 4 δις. ευρώ περιουσία („Forbes“), πλουσιότερος από κάθε Έλληνα. Ζει μέσα στην πολυτέλεια και απολαμβάνει σιωπηρά μαζί με τους μεγάλους της show-biz και της πολιτικής.
Ο 63χρονος κερδίζει χρήματα από πετρέλαια, πλοία, ακίνητα και τράπεζες. Ζει στη λίμνη της Γενεύης, διαθέτει ιδιωτικές βίλες σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, γιότ και αεροπλάνα.
Με τον όμιλο Holding EFG Group βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση να ξελασπώσει, μεταξύ άλλων το 1998, αγόρασε από το κράτος τη χρεοκοπημένη Τράπεζα Κρήτης έναντι παραδόξως μεγάλου ποσού.
Στη συνέχεια η κυβέρνηση επέτρεψε στο Λάτση να μπει μέτοχος στον πετρελαϊκό γίγαντα Ελληνικά Πετρέλαια. Στην Ελλάδα αυτό δεν εξέπληξε κανέναν. Ο ένας βοηθάει τον άλλο.
Έτσι έγινε και όταν ο η τράπεζα του Λάτση, υπό πολύ ευνοϊκές συνθήκες, αγόρασε από το ελληνικό κράτος κρατικά ομόλογα υψηλού επιτοκίου έναντι 12 δις. ευρώ. Αυτό βοήθησε την ελληνική κυβέρνηση για μια ακόμη φορά να τα φέρει βόλτα και γέμισε κέρδη τα ταμεία του Λάτση.
Και για να μείνουν τα πράγματα ως έχουν, θα εγγυηθεί ο γερμανός φορολογούμενος... Η τράπεζά του πρέπει να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ελληνικών κρατικών ομολόγων», λέει ένας τραπεζίτης της Φραγκφούρτης στην BILD. Δηλαδή, από την ερχόμενη εβδομάδα ο γερμανός φορολογούμενος εγγυάται για έναν έλληνα δισεκατομμυριούχο και του γεμίζει τις τσέπες με λεφτά

http://udemand.blogspot.com/2010/05/j-w-schafer.html

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....