13/5/13

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ "Ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο"

ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΙΑ.....
ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΙΟΥΣ....
Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟΣ ΝΤΟΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ..... ΣΚΟΤΩΣΕ 755 ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...!!!!



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  ανακοίνωσε ότι ο νέος κορονοιός, τύπου Sars, μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή επαφή, επισημαίνοντας ότι, μέχρι στιγμής, έχουν πεθάνει 18 άτομα κι έχουν νοσήσει 33 σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη.
  Ο κορονοιός κάνει το «γύρο» της Γηραιάς Ηπείρου, καθώς μετά τη Γερμανία και την Βρετανία, κρούσματα εντοπίστηκαν και στη Γαλλία. Θάνατοι έχουν καταγραφεί, μέχρι στιγμής, μόνο στη Μέση Ανατολή ενώ στη Σαουδιική Αραβία, οι αρχές βρίσονται σε επιφυλακή καθώς είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα κρούσματα.  Ο κορονοϊός προέρχεται από την ίδια
οικογένεια ιών που προκάλεσαν την επιδημία του SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), το οποίο εντοπίστηκε αρχικά στην Ασία το 2003 και ευθύνεται για τον θάνατο 775 ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.  Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Κεΐτζι Φουκούντα που επισκέφτηκε την Σαουδική Αραβία, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει «γενικευμένη μετάδοση σε κοινότητες».
  Πρόσθεσε όμως πως «το γεγονός που προκαλεί ανησυχία είναι ότι οι διαφορετικές εστίες σε πολλές χώρες υποστηρίζουν όλο και περισσότερο την θεωρία ότι όταν υπάρχει στενή επαφή, ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο». Ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του εξήγησε πως «στενή επαφή» σημαίνει η παραμονή σε μικρό περιορισμένο χώρο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα με έναν άνθρωπο που έχει μολυνθεί από τον συγκεκριμένο ιό.

  Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε αντίθεση με το SARS, ο νέος κορονοϊός προσβάλλει πολλά όργανα εξολοθρεύοντας μάλιστα ταχύτατα τα κύτταρά τους.

  Μιλώντας στην εφημερίδα «South China Morning Post» ο μικροβιολόγος Γιουέν Κουόκ - γιουνγκ επεσήμανε ότι αν ο ιός μεταλλαχθεί περαιτέρω, τότε θα είναι ικανός να προκαλέσει σοβαρή πανδημία. "Μπορεί να είναι πιο δριμύς από το SARS. Ο ιός του SARS μολύνει ελάχιστες κυτταρικές σειρές. Ομως, ο νέος ιός μπορεί να μολύνει πολλούς τύπους ανθρώπινων κυττάρων σκοτώνοντας μάλιστα πολύ γρήγορα τα κύτταρα.




Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....