1/7/11

Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη για τρία πράγματα



Η κοινή γνώμη είναι πεπεισμένη για τρία πράγματα:.............
α) Ότι ο Παπανδρέου μας οδήγησε προσχεδιασμένα, μεθοδευμένα   στο ΔΝΤ δηλαδή μας εξαπάτησε συνειδητά. Μάλιστα σε  τελευταία δημοσκόπηση ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών  πιστεύει ότι ευνοεί   συμφέροντα ξένων χωρών.
β) Ότι δεν έχει τις απαιτούμενες  ικανότητες για να διαχειρισθεί μια τόσο σύνθετη κατάσταση.
γ) Ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν οδηγούν σε λύση του ελληνικού προβλήματος.
Δηλαδή οριστικά
ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, έχουν χάσει τον ηθικό και πολιτικό δεσμό που απαιτείται για να κυβερνήσεις μια χώρα.
Παράλληλα κάθε Έλληνας  έχει συνειδητοποιήσει ότι το πρόβλημα της χώρας είναι βαθειά πολιτικό και κοινωνικό και μετά οικονομικό.
Κάθε Έλληνας γνωρίζει ότι όλες οι δραστηριότητες της χώρας  διοικούνται από αντίστοιχες ληστοσυμμορίες όπως αυτές που επικρατούν στο  ελληνικό ποδόσφαιρο, και μας προκαλούν ασφυξία
Χρειαζόμαστε «απελευθέρωση», από την διαφθορά, την ημιμάθεια,  την μετριότητα, την αναξιοκρατία, την οικογενειοκρατία και την παρεοκρατία
Παρά την κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ η ΝΔ δεν εμφανίζει αντίστοιχη άνοδο, γιατί ακόμα δεν έχει πείσει τους πολίτες ότι αποτελεί την ελπίδα που μπορεί να ηγηθεί της χώρας.
Δεν έχει καταφέρει να συναντήσει εκείνα τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα που αθόρυβα αναλύουν, συνθέτουν, αποκρυπτογραφούν τα τεκταινόμενα και προετοιμάζονται.
Πράγματι οι  χειρισμοί  Σαμαρά, ήταν απαραίτητοι γιατί  απογύμνωσαν ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου στα μάτια των πολιτών, και προστάτεψαν την ΝΔ από την περιθωριοποίηση της.
Πράγματι ο ίδιος έχει ισχυρό προσωπικό ηθικό πλεονέκτημα και κρυστάλλινο βίο.
Αυτό εκτίμησαν οι νεοδημοκράτες και τον έκαναν αρχηγό.
Όμως τα παραπάνω δεν  επαρκούν  για να δημιουργήσουν πλειοψηφικό πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα.
Για να πείσεις σήμερα την δύσπιστη κοινωνία  χρειάζεσαι όραμα, σχέδιο και εργαλεία εφαρμογής.
Το όραμα θα δημιουργήσει τον απαραίτητο συναισθηματικό ενθουσιασμό για να σε ακολουθήσουν οι απογοητευμένοι ώστε να σαρώσεις αγκυλώσεις και διαπλοκή.
Το σχέδιο θα δείξει προεκλογικά την μέθοδο τον δρόμο τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να μην αποτελούμε τους απόβλητους της Ευρώπης.
Τα εργαλεία είναι οι άνθρωποι που καλούνται να εργαστούν για την νέα  ελληνική πραγματικότητα.
Τέτοια αξιόπιστα εργαλεία η ΝΔ σήμερα δεν  έχει .
Πρέπει να τα βρει και να τα προσκαλέσει.
Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι βουλευτές  που απέτυχαν  παταγωδώς ως υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, θα τα καταφέρουν σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες.
Ο πολιτικός χρόνος τρέχει επικίνδυνα γρήγορα και αν δεν ανοίξει η ΝΔ βηματισμό ώστε να προσπεράσει το Πασοκικό πολιτικό πτώμα κινδυνεύει να γίνει μέρος του προβλήματος και να την προσπεράσουν οι εξελίξεις.
Aris. A


ΣΤΟ ANTINEWS

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....