8/7/11

Δικαιώνονται οι προτάσεις του Αντ. Σαμαρά για την ανάπτυξη

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ..ΚΙΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ...ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι χρειάζεται πολιτική που θα τονώσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, ο εκπρόσωπους Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές και οι προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση και προβάλλονται ως αναγκαίες από κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ, αναλυτές και μεγάλα ξένα ΜΜΕ.

Ο κ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ενώ ο κ. Βενιζέλος «εσχάτως
ανακάλυψε την ανάγκη για ανάπτυξη και έκανε λόγο για... μνημόνιο ανάπτυξης».

«Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις αυτές συνιστούν μία ακόμη δικαίωση της πολιτικής της ΝΔ, που σταθερά και επίμονα ζητούσε αλλαγή πολιτικής με βασικό άξονα την ανάπτυξη και άμεσο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Με αφορμή επίσης δήλωση του Όλι Ρεν, δήλωσε ότι από πέρσι ο κ. Σαμαράς έχει επισημάνει την ανάγκη να υιοθετηθεί το ευρωομόλογο το ταχύτερο δυνατόν από την ΕΕ ως μέσο στήριξης της δημοσιονομικής ισορροπίας στις χώρες της ευρωζώνης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα σε δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν άλλη αντίληψη όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές».

Αναφέρθηκε σε δηλώσεις της κ. Κατσέλη πως δεν είναι σίγουρη ότι ο δρόμος που ακολούθησε η Ελλάδα το 2010 ήταν μονόδρομος, παραδεχόμενη ότι η λιτότητα μειώνει την αγοραστική δύναμη της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων, με αποτέλεσμα η ύφεση να γίνεται βαθύτερη. Επιπλέον, η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι η πορεία της οικονομίας θα ήταν καλύτερη αν ο ΦΠΑ δεν είχε αυξηθεί τόσο όσο αυξήθηκε.

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....