6/7/11

Αποτυχία το Μνημόνιο, λέει ο Αντώνης Σαμαράς



Σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς...
δήλωσε ότι το διεθνές σχέδιο για την εξυγίανση των οικονομικών της Ελλάδας αποτυγχάνει και χρειάζεται επανεξέταση.
Το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα «είναι αποτυχημένο», σημείωσε επικαλούμενος τα «φτωχά» φορολογικά έσοδα και την επιδείνωση της ύφεσης. «Πιστεύω ότι οι πιστωτές μας θα πρέπει να αλλάξουν πολιτική. Το ερώτημά μου είναι γιατί θα πρέπει να κατρακυλήσουμε και άλλο;»
«Αντί να στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία με αυξήσεις φόρων, η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει τους φόρους για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Η Wall Street Journal, αναφέρει ότι οι απόψεις του τον έχουν απομονώσει σε διεθνές επίπεδο, ωστόσο σημειώνει ότι στην Ελλάδα το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με το πρόγραμμα περικοπών και πώλησης δημόσιας περιουσίας της τάξης των 50 δισ. ευρώ, ωστόσο υποστηρίζει ότι οι πρόσφατες αυξήσεις φόρων θα επιδεινώσουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα.
Υποστήριξε δε, ότι η ανάπτυξη
θα μπορούσε να κλείσει το δημοσιονομικό έλλειμμα πολύ πιο γρήγορα από το σχέδιο λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.


Το πρόβλημα του κ. Σαμαρά είναι, σύμφωνα με την WSJ, ότι λίγοι είναι αυτοί που συμφωνούν με την άποψή του στο εξωτερικό.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι μίλησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο για το πρόβλημα της Ελλάδας και της είπε πως το πρόγραμμα που προτείνει ο ίδιος είναι η μοναδική λύση για τη χώρα και κατ’ επέκταση για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
«Είπα στη Merkel: Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος», σημείωσε ο Α. Σαμαράς. «Όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει»

epikaira.gr

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....