28/6/11

ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ...!!!!


  "αντιλήφθηκα την κλοπή μεσημεριανή ώρα, όταν είδα κάποια άτομα τσιγγάνους Βουλγαρικής καταγωγής που μένουν εδώ κοντά να βγάζουν τα σίδερα, τους φώναξα και σταμάτησαν και στη συνέχεια ειδοποίησα τις τοπικές αρχές." 
Κομμάτι- κομμάτι κλέβουν τη ...γέφυρα του Ταυρωνίτη άγνωστοι εδώ και μερικές ημέρες.
Τουλάχιστον δύο καταγγελίες για κλοπή μεταλλικών στοιχείων της γέφυρας έχουν γίνει το τελευταίο εικοσαήμερο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δράστες είναι γνωστοί στην γύρω περιοχή και αφαιρούν τα σίδερα προκειμένου να τα πουλήσουν σε μάντρες οικοδομικών υλικών.

Η γέφυρα είχε ανακατασκευαστεί πλήρως κοστίζοντας 120 εκ.
δραχμές πριν από μια 10ετία  περίπου από τον τότε Δήμο Βουκολιών καθώς αποτελεί ιστορικό μνημείο αφού πάνω αλλά και κοντά σε αυτήν πραγματοποιήθηκαν σκληρές μάχες στα πλαίσια της προσπάθειας κατάληψης του αεροδρομίου του Μάλεμε από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Μάιο του 1941.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στα "Χανιώτικα Νέα" τόνισε πως "αντιλήφθηκα την κλοπή μεσημεριανή ώρα, όταν είδα κάποια άτομα τσιγγάνους Βουλγαρικής καταγωγής που μένουν εδώ κοντά να βγάζουν τα σίδερα, τους φώναξα και σταμάτησαν και στη συνέχεια ειδοποίησα τις τοπικές αρχές."  Ωστόσο τα άτομα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνελήφθησαν και χθες έγινε νέα προσπάθεια αφαίρεσης των μεταλλικών τμημάτων που ενώνουν το δάπεδο της γέφυρας με το κυρίως τμήμα της.

"Μηχανικός του Δήμου μας θα προχωρήσει σε αυτοψία και θα προχωρήσουμε σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Βουκολιών" δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, υπογραμμίζοντας την ιστορικότητα του μνημείου και την απαράδεκτη ενέργεια των δραστών να αφαιρέσουν τμήμα της.

Για το ίδιο θέμα ο πρώην δήμαρχος Βουκολιών κ. Νίκος Μπομπολάκης στη θητεία του οποίου έγινε το έργο ανάδειξης και αναστήλωσης της γέφυρας υπογράμμισε πως "για λόγους ιστορικούς καθαρά είχα ασχοληθεί πολύ επισταμένα με το θέμα, αφού η γέφυρα αναφέρεται από όλους του ιστορικούς της μάχης για το αεροδρόμιο Μάλεμε. Τότε τη μελέτη την έκανε ο ΟΑΔΥΚ. Το συνολικό κόστος του έργου έφτασε εκείνη την εποχή στα 120 εκατομμύρια δραχμές".

Πάντως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αναφερθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και άλλες κλοπές που αφορούν μεταλλικά αντικείμενα. Τα αντικείμενα αυτά πουλιούνται στη συνέχεια σε μάντρες με οικοδομικά υλικά και τον τελευταίο χρόνο είναι πολύ συνηθισμένα τα περιστατικά τέτοιων κλοπών.

του Γιώργου Κώνστα -  Χανιώτικα Νέα

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....