28/6/11

"Φεύγω αν η Ντόρα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο"...!!!


Ταταράκης: "Φεύγω αν η Ντόρα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο"

«Τελεσίγραφο» με αποδέκτη την Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει ο Γιάννης Ταταράκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η οποία συνεδρίασε το Σάββατο.

Ουσιαστικά, τόσο ο Γιάννης Ταταράκης όσο και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Κ.Ε. διεμήνυσαν προς την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, γιατί με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος δηλώνει πως θα αποχωρήσει από το κίνημα.

Αυτό υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ.Ε. και αιτιολόγησε την άποψη του, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή».

«Δεν μπορώ να ανήκω σε ένα κόμμα», είπε ο κ. Ταταράκης, «με το οποίο θα διαφωνώ σε μία βασική επιλογή, που καθορίζει και το μέλλον της χώρας
και του κόμματος. Είναι σίγουρο ότι ψηφίζοντας το Μεσοπρόθεσμο, το κόμμα θα διαλύσει. Αυτό φάνηκε και από όλες τις τοποθετήσεις στην Κ.Ε., αφού το 70-80% των μελών τάσσεται κατά του Μεσοπρόθεσμου.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Πρώτον, είναι ένα πρόγραμμα πρόχειρο και δε βγαίνουν τα νούμερα. Αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει ο ίδιος ο Ευ. Βενιζέλος και εκεί είναι το οξύμωρο σχήμα, ενώ το παραδέχεται ζητά από τους βουλευτές να το ψηφίσουν. Το δεύτερο είναι ότι διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Το τρίτο είναι ότι περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα, δεν είναι δίκαια κατανεμημένα τα βάρη. Και τέταρτον, οι “φίλοι μας οι εταίροι” στην Ε.Ε., που ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα μην πτωχεύσουμε μας δανείζουν τοκογλυφικά λεφτά. Αυτά έχουν προέλθει από κακούς χειρισμούς που έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Δεν μπορείς, λοιπόν, να συναινέσεις σε ένα λάθος».

Ο ίδιος υποστήριξε πως αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να γίνουν εκλογές, από τις οποίες πάντως ο κ. Ταταράκης πιστεύει ότι δεν θα προκύψει αυτόνομη κυβέρνηση, αλλά μία κυβέρνηση συνασπισμού.

"Πονοκέφαλος" στη ΔΗ.ΣΥ.

Σε μεγάλο "πονοκέφαλο" εξελίσσεται για την κ. Ντ. Μπακογιάννη η στάση του κόμματός της στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές που εξετάζονται είναι είτε να το υπερψηφίσει είτε να δηλώσει "παρών".

Στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πάντως, δεν υπάρχει ενιαία άποψη: πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της προέδρου εκτιμούν ότι το κόμμα πρέπει να υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, παρά το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολο για το εάν πράγματι μπορεί να υλοποιηθεί. Οι τέσσερις βουλευτές του κόμματος εκτιμούν ότι πρέπει να ψηφίσουν "παρών" για να μην ταυτιστούν με την κυβέρνηση.

Η κυρία Μπακογιάννη, στην ομιλία της το πρωί του Σαββάτου στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας", δεν άνοιξε τα χαρτιά της. "Το Μεσοπρόθεσμο" -είπε χαρακτηριστικά- "είναι κακό, τα νούμερα δεν βγαίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει επιτυχία ως μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αποτελεί όμως όρο απαράβατο για την ΕΕ για να εκταμιεύσει τα δισεκατομμύρια τα οποία είναι απαραίτητα για να μην κάνει στάση πληρωμών η χώρα στις 3 Ιουλίου".

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη Βουλή, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία.
goodnet.gr

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....