25/6/11

ΕΑΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ;



ΟΣΟ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ  ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΑΠ , ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ «ΠΝΙΞΕΙ»  ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ  ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΑ, ΤΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΦΡΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Ο ΚΑΘΕ  ΕΤΕΡΟΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΕΛΦΙΝΟΣ…..

Αλήθεια εάν πάμε για εκλογές  με ποιόν Πρόεδρο θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ ;
Είναι δυνατόν να κατέβη με τον Γιωργάκη πάλι; Είναι δυνατόν το «προεδρείο» των παλιών αυτοί που τον ανέβασαν στην αρχηγία , να τον αφήσουν να είναι και στις επόμενες εκλογές πρόεδρος; Φυσικά είναι ένα πράγμα που σχεδόν φαντάζει αδύνατον…. Ο Γιωργάκης από την άλλη ,βασίστηκε σε αυτούς ακριβώς που τον ανέβασαν και δεν έχει  κάνει ομάδα αμιγώς  παπανδρεϊκων μέσα στον κόμμα , εκτός από τους κηπουρούς , που αναγκάστηκε να βγάλει πρόσφατα  από το επίκεντρο ,αυτούς που το  «βαθύ» ΠΑΣΟΚ του είχαν αφήσει για να παίζει ,  δεν έχει άλλους φανατικούς υποστηρικτές στην ιεραρχία  .Άρα η αντίσταση σε ενδεχόμενα σενάρια που θα υπάρξουν , εκτός της θέλησης του, θα είναι  μικρή .Απόδειξη απλή μπορεί να είναι η παραίτηση του από την πρωθυπουργία για 4 ώρες .
Αυτοί που τον ανέβασαν ,ασφαλώς και γνώριζαν τις δυνατότητες του …και τώρα , εκτός από τον ελληνικό λαό και αυτοί «διακρίνουν» ότι το «κληρονομικό» άτι τους δεν τραβάει άλλο .

Η διάδοχη κατάσταση μάλλον έχει ήδη αρχίσει και από κινήσεις ,  όπως  για παράδειγμα την δυσαρέσκεια  ορισμένων βουλευτών με τον  «κολλητό» του ΓΑΠ Παπακωνσταντίνου και την «φωναχτή» σκέψη τους να απομακρυνθεί από το κόμμα ,όχι μόνο από το υπουργείο ,(είναι πια πολιτικά, αλλά και δικαστικά… καμένο χαρτί), δείχνει ότι οι ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει.
Από αυτά που καθημερινά συμβαίνουν έχει την εντύπωση κάποιος ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ασχολείται με την  Χώρα ,ένα παράδειγμα,  το κυριότερο
στοιχείο που πρέπει να τρέξει , οι επενδύσεις, έχουν αφεθεί σε καμένα χαρτιά …Για να έχουν κάτι να ασχολούνται ….Ο πραγματικός αγώνας έχει αρχίσει αλλού , γίνεται μέσα στο κόμμα για την προσωπική επιβίωση του κάθε επίδοξου πολιτικού …….το «βαθύ» κόμμα δούλευε με σχετικά γοργούς ρυθμούς μέχρι τις νομαρχιακές  εκλογές εφόσον τις κέρδισε ,   κέρδισε παράλληλα χρόνο , μετά όλα έχουν αλλάξει,  δεν είναι τυχαίο που ο αποτυχημένος εδώ και πολύ καιρό Παπακωνσταντίνου έμενε επιδεικτικά στην θέση του , όσο έμενε και όσο το βαθύ ΠΑΣΟΚ τον άφηνε, κέρδιζε χρόνο και έκαιγε ένα επίδοξο αντίπαλο για την συνέχεια. Εξάλλου του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει τις  ικανότητες του .
Ο Βενιζέλος μάλλον ποιο πολύ έχει τον νου του σε αυτά  που έχουν αρχίσει να εξελίσσονται μέσα στο κόμμα παρά με τα οικονομικά της χώρας.
Όλοι ξέρουν ότι ο Γιωργάκης αφήνει πίσω του «καμένη γη» ..και με το να λέει «καμένη γη» ο Βαγγέλης  …δεν εννοεί ακριβώς τον Παπακωνσταντίνου αλλά τον πραγματικό ένοχο και αντίπαλο του στο κόμμα.
Λοβέρδος Χρυσοχοϊδης Δαμαντοπούλου ίσως Βάσω, αλλά και μερικών αρκετά επίδοξων ακόμα «κλασικών» βουλευτών ο αγώνας για την διαδοχή έχει αρχίσει…… Και στο σημείο αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε και μερικά ακόμα παπανδρεϊκά αδελφάκια που με λίγο σπρώξιμο , κάτι μπορεί να γίνει και με αυτούς για την επίδοξη θέση της διαδοχής …Εξάλλου φανερό είναι ότι ο Γιωργάκης βασίζεται,  τα μάλα,  σε αυτούς και για αυτό φανερό είναι, από την μέχρι τώρα «συνεργασία » μαζί τους ,  αρκετοί δελφίνοι τους βλέπουν εν δυνάμει   επίδοξους αντιπάλους .
Τελικά  όλοι γνωρίζουν ότι σε λίγο οι εκλογές έρχονται .
Μέσα στο κόμμα μόνο μερικές «βιτρίνες» ασχολούνται με ραθυμία για την Χώρα ,οι υπόλοιποι , αυτοί που έπρεπε να τα δίνουν όλα για να σωθεί η πατρίδα   ασχολούνται με  αυτές και  με ποιον αρχηγό θα κατέβει το κόμμα μπας και διασωθεί κάτι .Ο Γιωργάκης Ανδρέα Παπανδρέου αποτελεί πια  παρελθόν .

Ο Τρελόγατος. 

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....