26/6/11

Το νέο 1204 αν ολοκληρωθεί ...ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
Γιατί όμως οι Ευρωπαίοι ”φίλοι μας” επιμένουν στη συνέχιση του ίδιου λάθος , που και ένα μικρό παιδί πλέον καταλαβαίνει;
Μα γιατί αυτό που είναι λάθος για τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του αντιστοιχίζεται με την δική τους στρατηγική επιλογή.
Οι σημερινοί σταυροφόροι το ίδιο κυνικοί με τους άξεστους προγόνους τους ονειρεύονται ένα σύγχρονο οικονομικό 1204 . Μια νέα άλωση και πλιάτσικο στο πιο ζηλευτό οικόπεδο του πλανήτη.
Η Ιστορία και η Γεωγραφία , δηλαδή το γεωπολιτικό συμφέρον του Ελληνισμού πάντα υπεδείκνυε ότι η Μόσχα ήταν πιο κοντά από τις Βρυξέλλες και τα Βαλκάνια ο φυσικός ζωτικός μας χώρος.
Το σύγχρονο Ελλαδικό κράτος όμως στήθηκε πολιτικά ως προτεκτοράτο της Δύσης για να υπηρετεί την στρέβλωση της γεωπολιτικής αναγκαιότητας .
Συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος του Ελληνισμού και όχι για την υπεράσπισή του.
Το όχι στο Μνημόνιο σημαίνει λοιπόν ταυτόχρονα και απόφαση για την συνάντηση του Ελληνισμού με το γεωπολιτικό του συμφέρον δηλαδή την επιβίωσή του .
Το νέο 1204 αν ολοκληρωθεί , προβάλλει δυστυχώς την πιθανότητα για ένα νέο 1453.
Τώρα που δεν υπάρχει Στάλιν ούτε ο ιδεολογικός διχασμός της διπολικής περιόδου ,
-μήπως έφτασε η ώρα να ξανασυζητηθεί, αν αυτονόητα πρέπει ”η Ελλάς ανήκει στη Δύση”
-μήπως έφτασε η ώρα , ως ελληνική πλέον επιλογή να μεθοδευτεί μια αντίστροφη Γιάλτα που θα αποκαθιστά την γεωπολιτική μας ευτοπία ;
Βάζω δύσκολα , το ξέρω.

ΠΕΤΡΟΣ Μ.
ΑΠΟ  ΣΧΟΛΙO  ΣΤΟ ΑΝΤΙNEWS . gr

Κόβει την ανάσα

Anuar Patjane Floriuk  Traveler Photo 2015 Πρώτο βραβείο είναι υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ