29/6/11

Μυστική συνάντηση στο Λονδίνο για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

NYC Photographer Jamie Beck



Ειρωνικό είναι το σχόλιο του άρθρου και για την χλιδή της συνάντησης αφού χαρακτηριστικά αναφέρει «εκεί σε ένα δωμάτιο με art deco, πέντε πολυελαίους και υπερβολικά πολλούς καθρέφτες ξεκίνησε ένα... κλασσάτο ξεπούλημα».

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian αναφέρει ότι την ώρα που οι έλληνες πολίτες δέχονταν τα δακρυγόνα των αστυνομικών στην Αθήνα,  στο ξενοδοχείο Claridge's του Λονδίνου γινόταν μυστική συνάντηση παρουσία ελλήνων υπουργών...Αλλά και εφοπλιστών, αξιωματούχων και επιχειρηματιών για τις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση ελληνικών ακινήτων.
Μάλιστα το άρθρο ξεκινά λέγοντας ειρωνικά πως η συνάντηση έγινε κρυφά και με κλειστές τις πόρτες όπως συμβαίνει με όλα τα πρωτοκλασάτα επιχειρηματικά meetings και συνεχίζει αναφέροντας πως «τα κουστούμια» συγκεντρώθηκαν για μια ολοήμερη συζήτηση για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, αλλά σύντομα μετά και τις εισηγήσεις των ελλήνων αξιωματούχων για τα ελληνικά αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα άλλα ακίνητα φάνηκε πως στην ουσία επρόκειτο για «πλειστηριασμό» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
Ειρωνικό είναι το σχόλιο του άρθρου και για την χλιδή της συνάντησης αφού χαρακτηριστικά αναφέρει «εκεί σε ένα δωμάτιο με art deco, πέντε πολυελαίους και υπερβολικά πολλούς καθρέφτες ξεκίνησε ένα... κλασσάτο ξεπούλημα».
Βέβαια ο Γιώργος Χριστοδουλάκης (ο ειδικός γραμματέας αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων) που παρευρίσκονταν, δεν χαρακτήρισε
«ξεπούλημα» τη συνάντηση αλλά «μια επαγγελματική εφαρμογή ενός σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων»
Ο Άρης Συγγρός (εκτελεστικός πρόεδρος του Invest in Greece) ανέφερε στη συνάντηση «Η κρίση δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για κερδοφορία», ενώ το άρθρο συνεχίζει να είναι ειρωνικό και αναφέρει ότι στο διάλλειμα της συνάντησης ακούγονταν μουσική του Ζορμπά και πιθανά να έσπαγαν και πιάτα!
Μάλιστα την ώρα της συνάντησης έφτασε η είδηση για τα επεισόδια στην Ελλάδα και σε σχετική ερώτηση από τους παρευρισκόμενους για τις διαδηλώσεις ο κ. Συγγρός απάντησε ότι «οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα είναι μια μικρή μειονότητα. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι που έχασαν τα προνόμιά τους και άνεργοι που ανησυχούν ότι θα έρθει κάποιος όλεθρος »
Το άρθρο συνεχίζει με τις αντιδράσεις των υποψήφιων επενδυτών και συγκεκριμένα της ελληνικής καταγωγής γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας που αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα Stephanie η οποία φέρεται να είπε «Αυτά είναι μαλακ...ες (bullshit) τι θα γίνει αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη; Ποια εταιρεία θέλει να έχει δραχμές;». 
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος του άρθρου κάνει μια σύντομη αναφορά στις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με υπαλλήλους σε ελληνικά λιμάνια που σχολίαζαν τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ το άρθρο κλείνει με μία ακόμη αναφορά στη μυστική συνάντηση στο ξενοδοχείο Claridge's. Συγκεκριμένα μεταφέρει την απογοήτευση της ελληνικής πλευράς για τις επαφές στο Λονδίνο, και περιλαμβάνει την χαρακτηριστική δήλωση του εφοπλιστή Γιώργου Γουρδομιχάλη που διαπίστωσε ότι «τα χρήματα θα έρθουν από την Κίνα, την Ινδία και την Βραζιλία . Δεν πειράζει εξάλλου είναι οι εξελισσόμενες κοινωνίες».
Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται λέγοντας πως στο διάλλειμα για καφέ ακούγονταν ένα τραγούδι της Μόνικα που έλεγε «Γιατί δεν μου τηλεφωνείς, Δεν με θέλεις πια».

iefimerida.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....