23/6/11

ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ....Στο Σύνταγμα βρέθηκαν ξανά οι «Αγανακτισμένοι», φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας και του Μεσοπρόθεσμου, έπειτα από τη μεγάλη προσέλευση την Τρίτη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Oι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα περίμεναν την άφιξη των 30 «Αγανακτισμένων» της Σπάρτης, που είχαν ξεκινήσει από τη Λακωνία με τα πόδια την Κυριακή για να φτάσουν μπροστά από τη Βουλή.

Το μεσημέρι είχαν ήδη περάσει την Ελευσίνα και τελικά αργά το απόγευμα έφτασαν στο Σύνταγμα.

Δαφνοστεφανωμένοι, καταβεβλημένοι από τα 240 χλμ. που διένυσαν πεζοί..............
μέσα σε τρεις μέρες, με τρεις ώρες ύπνο ημερησίως, οι 30 Σπαρτιάτες, κρατώντας πανό γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά που έγραφε «Όχι στο ξεπούλημα της Ελλάδας. Όχι στην αρπαγή της Ευρώπης», θέλησαν να προσεγγίσουν το Μνημείο του ’γνωστου Στρατιώτη για να καταθέσουν στεφάνι.
Μετά από διαβουλεύσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή, ο οποίος επέτρεπε μόνο σε πέντε άτομα να περάσουν τα κιγκλιδώματα και την άρνησή των 30 Σπαρτιατών που επέμεναν να διανύσουν τα τελευταία 10 μέτρα όλοι μαζί, δεν κατέστη δυνατό να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν τα στεφάνια τους στους αστυνομικούς.
Στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί επίσης και συγκέντρωση «αγανακτισμένων ένστολων» εναντίον των μέτρων που θα οδηγήσουν σε περικοπές στις αποδοχές των πυροσβεστών, αστυνομικών και λιμενικών.

Οι «Αγανακτισμένοι» σκοπεύουν να συντονίσουν τις δράσεις τους για τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.

Η συγκέντρωση της Τρίτης είχε ξεκινήσει με μικρή προσέλευση, αλλά εξελίχθηκε μέχρι το βράδυ σε πολυπληθή διαμαρτυρία. Το ειρηνικό κλίμα που είχε επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας της συγκέντρωσης χάλασε αργά τη νύχτα, με περιορισμένης έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στη Βουλή.

Κόβει την ανάσα

Anuar Patjane Floriuk  Traveler Photo 2015 Πρώτο βραβείο είναι υποβρύχια φωτογραφία του που δείχνει δύτες να κολυμπούν κοντά σε μια φάλ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ