23/6/11

Τρομακτικά Παλιά Χειρουργικά Εργαλεία





Δείτε μαι σειρά από τρομακτικά επιστημονικά εργαλεία προηγούμενων αιώνων . Η  μετάφραση στα ελληνικά είναι απο την google...και αυτό τα καθιστά ακόμη πιο ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΆ ...



Πολύ ανατριχιαστικό και τρομακτικό χειρουργικά εργαλεία από παλιά. Φανταστείτε το πρόσωπο ενός παλιού άνδρες όταν δείτε αυτό. Νομίζω ότι θα πεθάνει από τον φόβο.
Μαχαίρι Ακρωτηριασμός (1700)
Τα μαχαίρια που χρησιμοποιούνται για ακρωτηριασμούς κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα ήταν συνήθως καμπύλο, επειδή οι χειρουργοί είχαν την τάση να κάνουν μια κυκλική κοπή μέσω του δέρματος και των μυών πριν από το οστό είχε κοπεί με πριόνι. Μέχρι το 1800, ίσια μαχαίρια έγινε πιο δημοφιλής επειδή διευκόλυνε να αφήσει ένα χτύπημα του δέρματος που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των εκτεθειμένων κούτσουρο.
Ακρωτηριασμός Saw (1600)
Ενώ μερικοί χειρουργοί επέλεξαν να παρακαμφθούν τα πλούτη τους με περίτεχνα διακοσμημένες πριόνια όπως αυτό, τα ρωγμές στο περίπλοκο χαρακτικά αποδείχθηκε πρόσφορο έδαφος για τα μικρόβια.
Remover Arrow (1500)
Όχι πολύ είναι γνωστά για αυτό το εργαλείο, αλλά είναι υπέθεσε ότι έχει μπει μέσα στην πληγή σε συνεσταλμένη στάση, με τον κεντρικό άξονα που χρησιμοποιείται για να γίνει αντιληπτό το βέλος. Οι λεπίδες, οι οποίες φαίνεται να έχουν αιχμηρές άκρες τους στραμμένη προς τα έξω, στη συνέχεια επεκτάθηκε με το ψαλίδι-όπως λαβές, διευρύνοντας έτσι τη σάρκα γύρω από το βέλος για να αποτρέψει την αιχμή του βέλους από αντιγραφή μέσω του κρέατος, όπως ήταν τραβηγμένη.
Τεχνητή Leech (1800)
Αφαίμαξη με βδέλλες ήταν τόσο δημοφιλής θεραπεία για μια σειρά από ιατρικές καταστάσεις που μια τεχνητή βδέλλα εφευρέθηκε το 1840 και χρησιμοποιήθηκε συχνά στο μάτι και η χειρουργική επέμβαση στο αυτί. Οι περιστρεφόμενες λεπίδες θα κοπεί μια πληγή στο δέρμα του ασθενούς, ενώ ο κύλινδρος θα χρησιμοποιηθούν για να παράγουν ένα κενό που ρουφούσε το αίμα.
Bullet Extractor (1500)
Επίμηκες απαγωγείς σφαίρα θα μπορούσε να φθάσει σφαίρες ενσωματωμένα βαθιά στο σώμα του ασθενούς. Αναρροφητήρες όπως αυτό είχε μια άκρη βίδα που θα μπορούσε να εισαχθεί στην πληγή και να επιμηκυνθεί για να τρυπήσει τη σφαίρα έτσι ώστε να μπορεί να τραβηχτεί έξω.
Του τραχήλου της μήτρας Διαστολέα (1800)
Το μέσο αυτό χρησιμοποιήθηκε για να διαστείλει τράχηλο της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εργασίας, με το ποσό της διαστολής που μετράται στην κλίμακα από τη λαβή. Τέτοιες διαστολείς έπεσε σε δυσμένεια επειδή συχνά προκαλούνται στον τράχηλο για να δάκρυ.
Περιτομή Μαχαίρι (1770)
Τελετουργικό περιτομή γίνεται σε όλο τον κόσμο σε διαφορετικό βαθμό και για διαφορετικούς λόγους, αλλά τα λίγα μέσα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία είναι ως εκφοβισμό όπως το Ευρωπαϊκό μαχαίρι από τον 18ο αιώνα.
Ecraseur (1870)
Αυτό ecraseur χρησιμοποιήθηκε για να κόβω αιμορροΐδες και της μήτρας ή των ωοθηκών όγκους. Η αλυσίδα ήταν τυλιγμένο πάνω από τη μάζα και σφίγγονται με την καστάνια, σταματώντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.
Hemorrhoid λαβίδα (1800)
Αυτές οι λαβίδες χρησιμοποιήθηκαν για να συλλάβει ένα hemorrhoid μεταξύ των λεπίδων και ασκήστε πίεση για να σταματήσει η παροχή αίματος, προκαλώντας το hemorrhoid για να πέφτω.
Κήλη Tool (1850)
Αυτό το μοναδικό εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε μετά την αποκατάσταση της κήλης. Ήταν εισάγεται στο σώμα κοντά στην πληγείσα περιοχή και άφησε εκεί για μια εβδομάδα για να παράγει ουλώδης ιστός που θα βοηθούσαν σφραγίδα από την κήλη.
Hirtz Compass (1915)
Η Hirtz πυξίδα χρησιμοποιήθηκε για να καθοριστεί ακριβώς όπου βρίσκονταν σφαίρες στο σώμα έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να αφαιρεθούν με ακρίβεια.
Hysterotome / Metrotome (1860-'90)
Αυτό hysterotome ή metrotome χρησιμοποιήθηκε για να ακρωτηριάσουν τον τράχηλο της μήτρας κατά τη διάρκεια μιας υστερεκτομής.
Lithotome (1740s-1830s)
Αυτό lithotome χρησιμοποιήθηκε για να μειώσει την ουροδόχο κύστη, προκειμένου να αρθούν πέτρες.Ο άξονας που περιείχε μια κρυφή λεπίδα που έχει εισαχθεί στην ουροδόχο κύστη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με μια λαβή άνοιξη.
Gag Στόμα (1880-1910)
Αυτό το ξύλινο, βίδα σε σχήμα gag στόμα θα εισαχθεί στο στόμα ενός αναισθησία του ασθενούς για να κρατήσει τον αεραγωγό ανοιχτό.
Scarificator (1910-'20)
Scarificators χρησιμοποιήθηκαν σε αιματοχυσία. Το ελατήριο λεπίδες αυτής της συσκευής θα κοπεί στο δέρμα, και μια ειδική στρογγυλεμένο κύπελλο από γυαλί θα μπορούσε να εφαρμοστεί πάνω από την πληγή. Όταν θερμανθεί, θα συμβάλουν στην εκπόνηση του αίματος έξω με ταχύτερο ρυθμό.
Κρανίο Saw (1830-'60)
Λεπίδες Αυτό το χέρι-λυγισμένο είδε ήταν χρησιμοποιηθεί για να κόψει μέσα από τμήματα του κρανίου, επιτρέποντας την πρόσβαση με άλλα μέσα.
Καπνός Ο καπνός Enema (1750s-1810s)
Ο καπνός κλύσμα χρησιμοποιήθηκε για να εμποτίσουν καπνό του τσιγάρου στο ορθό του ασθενούς για διάφορους ιατρικούς σκοπούς, κυρίως την ανάνηψη των θυμάτων πνιγμό. Μια ορθού σωλήνας εισάγεται από τον πρωκτό ήταν συνδεδεμένο με απολυμαντής διά καπνού και φυσητήρες που ανάγκασε τον καπνό προς το ορθό. Η ζεστασιά του καπνού ήταν σκέψης για την προώθηση της αναπνοής, αλλά και αμφιβολίες για την αξιοπιστία των κλύσματα καπνού οδήγησαν στη λαϊκή φράση "καπνός χτύπημα στον κώλο κάποιου."
Λαιμητόμος αμυγδαλής (1860)
Αυτή η μέθοδος αφαίρεσης των αμυγδαλών εργάστηκε σαν ένα παραδοσιακό γκιλοτίνα, φέτες από το μολυσμένο αμυγδαλές. Αυτή η «διπλή γκιλοτίνα" σχεδιασμός σημαίνει ότι και οι δύο αμυγδαλές μπορεί να αφαιρεθεί την ίδια στιγμή. Λαιμητόμοι αμυγδαλής αντικαταστάθηκαν από λαβίδα και νυστέρια στις αρχές του 20ου αιώνα, λόγω του υψηλού ποσοστού των αιμορραγία και η ασάφεια της συσκευής, η οποία άφησε πολλές φορές τα υπολείμματα των αμυγδαλών στο στόμα.
ΤΡΥΠΑΝΟ (1800)
Αυτό οστεοτρύπανο ήταν ένα χέρι-powered τρυπάνι με ένα κυλινδρικό λεπίδα που χρησιμοποιήθηκε για την έφερε στο κρανίο. Η ακίδα στο κέντρο χρησιμοποιήθηκε για να ξεκινήσει η διαδικασία και να κρατήσουν τη λεπίδα, ενώ θα μειώσει.
Κολπική Speculum (1600)
Κερδοσκοπική συσ έχουν χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια για να επιτρέψει στους γιατρούς την καλύτερη όραση και την πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου (ή άλλες κοιλότητες του σώματος) με τη διεύρυνση μετά την εισαγωγή. Αυτό το 17ο αιώνα ευρωπαϊκό παράδειγμα, η οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν τις πρώτες στροφές του κίνηση για την επέκταση, είναι πιο περίτεχνα και εκφοβισμό από τους περισσότερους.
ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΤΟΎΣΑΝ ΚΑΙ .... ΦΑΚΕΛΆΚΙ... !!! 

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....