18/6/11

Επικίνδυνα παιχνίδια με το Αιγαίο κάνει ο ΓΑΠ....



Αμερικανική «ομπρέλα» στο Αιγαίο.

Επικίνδυνα παιχνίδια με το Αιγαίο κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου. 0 πρωθυπουργός με μεγάλη ευκολία και χωρίς να σκέφτεται τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν, επί της ουσίας παραχωρεί το αρχιπέλαγος στις ΗΠΑ, προκειμένου να δημιουργήσουν τη λεγόμενη αντιπυραυλική ομπρέλα κατά του ιρανικού κινδύνου. Στο Αιγαίο έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έρθει υπερσύγχρονα αμερικανικά σκάφη για χαρτογράφηση.
Το δε σχέδιο θα έχει ξεδιπλωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, παρά τις άνευρες διαψεύσεις της κυβέρνησης. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις από τη Ρωσία και γιατί αρχικός στόχος των ΗΠΑ ήταν να επιλεγεί η Μαύρη θάλασσα
για το στήσιμο της αντιπυραυλικής ομπρέλας. Η ρωσική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τους απώτερους στόχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Έντονα αντιδρά και η Τουρκία καθώς βλέπει πίσω από την παράδοση του Αιγαίου στις ΗΠΑ, προσπάθεια της Ελλάδας να αποκομίσει υπέρ της κινήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, Βέβαια αυτό που αναδεικνύει αυτή η εξέλιξη είναι η προκλητική μυστική διπλωματία την οποία ασκεί η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ουδείς γνώριζε το τι συζητείτο στο παρασκήνιο και το οποίο οδήγησε στις σημερινές εξελίξεις. Διπλωματικοί κύκλοι μιλούν για απίστευτο παρασκήνιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Άλλωστε από τη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γιώργος Παπανδρέου, οι αποστάσεις των δύο κυβερνήσεων μεγιστοποιήθηκαν, όπως αποδεικνύουν και οι εξελίξεις στους αγωγούς. Πολιτικοί κύκλοι όμως συνδέουν την άνευ όρων παράδοση Παπανδρέου στις ΗΠΑ με την οικονομική κρίση. Λένε δηλαδή ότι η προσπάθεια του να εξασφαλίσει αμερικανική στήριξη και μακροπρόθεσμα επενδύσεις που θα λύσουν τα προβλήματα της ανάπτυξης, τον ωθεί σε απεγνωσμένες κινήσεις που μπορούν να βλάψουν τη χώρα. Το συνδυάζουν με τα σενάρια που θέλουν τον κ. Παπανδρέου να επισκέπτεται άμεσα το Λευκό Οίκο και να συναντάται με τον Μπάρακ Ομπάμα.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α1 – 17.06.2011
gdailynews.wordpress.com

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....