18/6/11

Το ΠΑΣΟΚ θα το παίξει όλα για όλα



Το ΠΑΣΟΚ θα το παίξει όλα για όλα, ας μην έχουν αυταπάτες στην Συγγρού


Για μία ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής  προσπάθειας διαστρέβλωσης των θέσεων του Α. Σαμαρά. Μετά από μία περίοδο, που η Κυβέρνηση έπαιξε το χαρτί της συναίνεσης, επιστρέφει στην ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της ΝΔ.
Ας μη γελιόμαστε. Η συναίνεση ήταν μια κεκαλυμμένη προπαγανδιστική προσπάθεια να εξαχθεί το δημοφιλές συμπέρασμα «όλοι ίδιοι είναι». Και εκτελέστηκε μέχρι τέλους.  Ο Σαμαράς συναίνεσε σε μια κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας». Ο Πρωθυπουργός δε μπορούσε παρά να συμφωνήσει. Μετά από λίγο τα αναίρεσε όλα. Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα και έτσι μοιραία η κυβερνητική παράταξη επέστρεψε στην παλιά συνταγή της κλασσικής διαστρέβλωσης των θέσεων του αντιπάλου. Προπομπός ο Βερέμης, με μία «ανάλυση» χωρίς ιδιαίτερο ειρμό και συνοχή, από αυτές που συνηθίζει.
Ακολούθησε ένα μπαράζ από δημοσιεύματα και ρεπορτάζ σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ, με στόχο να διαμορφωθεί αρνητικό κλίμα για τις θέσεις της ΝΔ, σε ανώτατους και ανώτερους ευρωπαϊκούς παράγοντες.
Ο κ. Σαμαράς για πρώτη φορά με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. έστειλε μήνυμα ότι δεν θα ανεχθεί τη διαστρέβλωση των θέσεων του κόμματος και εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «στρεβλωτική προπαγάνδα». Όμως, το σχόλιο του Μ. Τιούμαν που δημοσιεύεται
στην εφημερίδα Zeit Online ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει «ύπουλη προπαγάνδα» με κακόβουλα, ψευδή και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα τα οποία διαδίδονται στο εξωτερικό σε βάρος της Ν.Δ. και του αρχηγού της.
Ακόμη και οι πλέον αδαείς, τονίζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, θα αντιλαμβάνονταν, άλλωστε, ότι τα όσα αναφέρονται στο κατάπτυστο δημοσίευμα της Zeit Online , συνιστούν θρασύτατη διαστρέβλωση των πραγμάτων και ύβρη, όχι μόνο προς μια πολιτική παράταξη, αλλά σ’ ολόκληρο το λαό. Και οι ύβρεις δεν γίνονται δεκτές από τους Έλληνες, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά“.
Στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα, παρά μόνο το είδος της προπαγάνδας:
Ο πόλεμος  νεύρων και ο συναινετικός αντιπερισπασμός ξαναδίνουν τη θέση τους στην απομόνωση του στόχου και στη συντονισμένη προσπάθεια ακύρωσης του αντιπάλου.
Κακά τα ψέματα. Το ΠΑΣΟΚ θα τα παίξει όλα για όλα. Θα προσπαθήσει αν αντεπιτεθεί επικοινωνιακά, καθώς τα μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις  μιλάνε για -7% !!!
Η ασάφεια και η χρησιμοποίηση  συλλογικών στερεοτυπικών παραστάσεων (πχ οι αντιπαραγωγικοί  ΔΥ, οι προνομιούχοι των ΔΕΚΟ, οι συνταξιούχοι-ρετιρέ, οι φοροφυγάδες ελεύθεροι επαγγελματίες )θα χρησιμοποιηθούν για να περάσει το Μεσοπρόθεσμο. Κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι αν ξεπερασθεί ο σκόπελος του Μνημονίου ΙΙ πάνε για εξάντληση της τετραετίας.
Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή τα περισσότερα ΜΜΕ, τα οποία ύστερα από μια περίοδο έντονης κριτικής στα πεπραγμένα της Κυβέρνησης, μάλλον επιστρέφουν στην τακτική «στρογγυλέματος των γωνιών».
Η αίσθηση αυτή τη στιγμή είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα, θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να παραμείνει στην εξουσία. Θιασώτες του δόγματος «στην πολιτική όλα επιτρέπονται», θα παίξουν τα ρέστα τους.
Μικρός Οδυσσέας
antinews.gr

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....