1/6/11

Σκάνδαλο ή Προδοσία; 250 δις Ευρώ προσέφεραν Σκανδιναβοί.......

 ...... στην Ελλάδα πριν υπογράψει το Μνημόνιο και δεν τα δεχτήκαμε 


Όταν ο Τρίμης και η παρέα του Ιού της Ελευθεροτυπίας παρουσίαζαν εμάς και τον Μητροπολίτη Ανθιμο ως το υπόβαθρο της Εθνικιστικής προπαγάνδας κανείς δεν τόλμησε να τους αντισταθεί! Σήμερα , όλοι κατάλαβαν , γιατί τότε είχαν εξαπολύσει την λυσσαλέα επίθεση εναντίον μας !!


γράφει ο Γιώργος Γ. Αδαλής


Το Νοέμβριο του 2010, τόσο εμείς αλλά όσο και πολλά άλλα sites είχαμε γράψει μια άκρως αποκαλυπτική είδηση, ότι Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση, και μάλιστα πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. Ευρώ.

Ένα ποσό υπερδιπλάσιο των 110 δις ευρώ που πήραμε τελικά ως δάνειο για να πληρώσουμε, τι άλλο, παρά παλιά δάνεια!

Στην πρόταση των ΕΠΤΑ Σκανδιναβικών χωρών, προέβλεπε ότι η αποπληρωμή του δεν θα γινόταν σε τρία χρόνια όπως το δάνειο της Τρόικα αλλά σε 5 χρόνια με δόσεις και ΜΙΑ και μόνο αντιπαροχή και όχι υποθήκευση της χώρας μας! Η αντιπαροχή που ζητούσαν λοιπόν οι Σκανδιναβοί, ήταν η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Και μάλιστα στην συμφωνία προέβλεπαν ότι από την εκμετάλλευση το 20% θα πήγαινε στην Ελλάδα και το 80% στον οργανισμό. Ποσοστό πάνω από τα

διεθνή όρια αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν παγκοσμίως τέτοιες συμφωνίες όπου η χώρα παίρνει 17% και ο πετρέλαιο-παραγωγός που κάνει την εξόρυξη το υπόλοιπο.

Από κάθε άποψη λοιπόν , η πρόταση των Σκανδιναβών ήταν όχι απλά συμφέρουσα αλλά κάτι παραπάνω, μιας και τα 250 δις, θα αποτελούσαν φρέσκο χρήμα για τη χώρα που όχι απλά θα αποπλήρωνε τις ληστρικές δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει όλοι οι απατεώνες που κυβέρνησαν τούτον εδώ τον τόπο, αλλά θα δημιουργούσε συνθήκες ανάπτυξης μιας και θα αύξανε το ΑΕΠ της Ελλάδας, θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας και σαφώς θα μείωνε τις ανάγκες για εισαγωγή πετρελαίου που αποτελεί μια ανελαστική δαπάνη για τα νοικοκυριά και για τα κράτη!

Οι Σκανδιναβοί γνωρίζοντας την δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί η Ελλάδα, δεσμεύονταν ότι το 90% των εργαζομένων στην τεράστια αυτή επένδυση θα καλυπτόταν από Ελληνες εργαζόμενους ενώ όλες οι μεταφορές θα γινόταν από Ελληνες εφοπλιστές!!!

Ξέρετε λοιπόν τι έκανε η Κυβέρνηση;

Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ
 !!!

Όπως το διαβάζετε. Δεν απάντησε καν στο αίτημα της εν λόγω κοινοπραξίας! Απάντησε όμως κάποιος άλλος! Στον οργανισμό αυτόν απάντησε μια ιδιωτική κοινοπραξία ΗΠΑ-Ισραήλ λέγοντας στους Σκανδιναβούς, ότι το … «θέμα» το έχουν αναλάβει αυτοί!!!

Το 2002 στους Aegean Times είχαμε γράψει στην έρευνά μας για τα πετρέλαια που άφησε εποχή, ότι το πετρέλαιο ανατολικά της Γαύδου αποτελεί ένα κοίτασμα μαμούθ, απόλυτης καθαρότητας και ως εκ τούτου, τεράστιας εμπορικής αξίας και άμεσης εξόρυξης!

Τότε ΟΛΟΙ μας παρουσίαζαν για ημί-τρελους κα επιστρατεύτηκαν ακόμη και γνωστοί καθηγητές Γεωλογίας να μας ακολουθούν στα ΜΜΕ που δίναμε συνεντεύξεις και να μας διαψεύδουν. Σήμερα βέβαια έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους!

Το 2004, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ φάνηκε για πρώτη φορά ότι οι πληροφορίες μας ήταν απόλυτα σωστές μιας και δημοσιεύτηκε η έρευνα στην περιοχή και υπήρχαν πλέον αποδείξεις απτές!

Λίγο αργότερα βέβαια, οι Τούρκοι άρχισαν να λένε ότι η ΓαύδοςΔΕΝ είναι Ελληνική, γεγονός που αποτέλεσε άλλη μια απόδειξη για το πόσο σχέση έχει η πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο με το … πετρέλαιο!!!

Βασιζόμενοι σε έρευνες της Γαλλικής εταιρίας BEICIP που έκαναν λόγους για μεγάλους ταμιευτήρες πετρελαίου στο Αιγαίο, αναζητήσαμε τις συμβάσεις παραχώρησης ερευνών αλλά συναντήσαμε την απόλυτη άρνηση των Ελληνικών Αρχών να μιλήσουν! Ετσι κάναμε την δουλειά μας από πηγές του Εξωτερικού.

Και ενώ μέχρι τότε όποιος μιλούσε για πετρέλαια στο Αιγαίο ήταν απλά ένας συνομοσιολόγος ή ένας ακραιφνής Εθνικιστής, σήμερα όλοι αρχίζουν και το συζητούν, ξεχνώντας φυσικά ότι οι πρώτοι που αποκάλυψαν το ζήτημα ήμασταν εμείς και δεχτήκαμε ανηλεή πόλεμο ! Πόλεμο όχι από τρίτους αλλά από Ελληνες Κυβερνητικούς και τα παπαγαλάκια τους ! Εφτασαν σε σημείο να επιστρατεύσουν και μεγαλοσυνδικαλιστές δημοσιογράφους όπως τα καμάρια του «ιού της ελευθεροτυπίας» που αφιέρωναν δισέλιδα άρθρα για να αποδείξουν ότι είμαστε το φθηνό εθνικιστικό υπόβαθρο της χώρας!!!!

Σήμερα ο Τρίμης και η παρέα του τι έχουν να πουν άραγε; Η δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν μιας και ετοιμάζονται να διοικήσουν το Σώμα των … Δημοσιογράφων τώρα που κέρδισαν τις εκλογές;;;

Ανεξάρτητα πάντως με τους "Ιούς και της Κόρες" της Ελευθεροτυπίας εμείς συνεχίσαμε και παλεύαμε το θέμα μέχρι την τελευταία μέρα του 2009 που οι Aegean Times ανέστειλαν την λειτουργία τους!

Ετσι τον Ιούνιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικών Ερευνών δημοσιοποίησε διεθνώς μια έρευνα – μελέτη του, που αφορά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Γαύδο. Η έρευνα έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η μελέτη αυτή ανέφερε ότι υπάρχει πλούσιο κοίτασμα μεθανίου καθαρού κατά 99%, δηλαδή δεν χρειάζεται καν επεξεργασία, τονίζοντας ότι το πολύτιμο μεθάνιο ρέει ελεύθερο στη θάλασσα, όπου και χάνεται, εδώ και εκατομμύρια χρόνια και όσοι περνάνε από τα συγκεκριμένα σημεία το βλέπουν και με γυμνό οφθαλμό!!!!!

Τον Ιούλιο του 2010 το Γαλλικό Ινστιτούτο ζήτησε και πάλι άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για θαλάσσιες έρευνες για πιθανή εξόρυξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Πελοποννήσου.

Και πάλι όμως η ελληνική κυβέρνηση ήταν αρνητική τοποθετώντας μάλιστα τις τρεις περιοχές ενδιαφέροντος (Απούλεια Λεκάνη, Λεκάνη Ηροδότου και Λεκάνη Σύρτης) σε γκρίζες ζώνες από μόνη της, βάζοντας όμως έτσι ουσιαστικά χωρίς λόγο στο παιχνίδι εκμετάλλευσης κοιτασμάτων Τούρκους και Λίβυους!

Η αναφορά της νορβηγικής εταιρείας TGF-MoR, που κάνει σεισμικές έρευνες για ανεύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου μιλάει για κοίτασμα 6 δισ. βαρελιών φυσικού αερίου μόνο στην Κρήτη, όσο δηλαδή τρεις φορές της Αλάσκας και μισή φοράς του συνόλου της Σιβηρίας.

Τώρα λοιπόν που αυτοί που μας αποκαλούσαν επί χρόνια ως «εθνικιστές» βλέπουν να επιβεβαιώνονται οι αποκαλύψεις μας, δεν κάνουν καν τον κόπο να επανορθώσουν με ένα μικρό (έστω) σχόλιο! Μια συγγνώμη!

Είχαν φτάσει μάλιστα στο σημείο να αποκαλούν εμένα και τον Μητροπολίτη Άνθιμο Θεσσαλονίκης ότι είμαστε το υπόβαθρο της φτηνής Εθνικιστικής Προπαγάνδας στην Ελλάδα !!!

Ποιοι; Αυτοί που αντέγραφαν το BulgarMak, ένα site που προπαγάνδιζε ότι η Μακεδονία είναι Βουλγαρική, και παρουσίαζαν τις θέσεις του ως δική τους έρευνα !!!

Εκεί είχαν φτάσει την χώρα μας κάποιοι που σήμερα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους! Κάποιοι που κατέστρεψαν κόσμο και κοσμάκη με την πένα τους και τις γνωριμίες τους!

Μαζί λοιπόν με την καληνύχτα μου προς το σάπιο πολιτικό κατεστημένο , να ετοιμάζονται και όλοι αυτοί που υπνώτισαν τον Ελληνικό λαό με τα παραμύθια τους και επέτρεψαν στους κάλπηδες και μπαγαπόντηδες να λεηλατήσουν την χώρα μας, να σαλπάρουν με τρύπιο βαπόρι και μάλιστα νύχτα!

Νύχτα θα φύγουν όλοι αυτοί από την Ελλάδα φίλες και φίλοι! Γιατί πλέον , το ποτάμι της αγανάκτησης και της οργής έχει ξεχειλίσει και δεν τους σώζει τίποτα και κανείς!!!



adalis.gr



Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....