1/6/11

ΡΑΚΙΕΣ.....


Εμμένει στο «όχι» και θυμάται το... 1992 ο κ. Σαμαράς
«Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω» είπε ο κ. Σαμαράς

 Στη σκληρή γραμμή του «όχι» κινείται ο κ. Αντ. Σαμαράς που ξεκαθάρισε, παρά το κλίμα των τελευταίων ημερών ακόμα και από βουλευτές του κόμματός του, ότι παραμένει αντίθετος στην πολιτική του μνημονίου που σκοτώνει την ελληνική οικονομία και διαλύει την Ελλάδα. 


Ο πρόεδρος της ΝΔ., μιλώντας πριν από λίγο στο Ηράκλειο της Κρήτης σε στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος, υπερασπίστηκε το «όχι» του στο μνημόνιο, επιχειρώντας να ξεδιαλύνει το τοπίο σχετικά με τη στάση του και τόνισε και πάλι την ανάγκη  - αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ένταση προς άρση κάθε παρεξήγησης - για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

«Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Εχω λόγο και τον τιμώ. Κάποτε αρνήθηκα να υποχωρήσω και έμεινα 11 χρόνια σπίτι μου. Υστερα γύρισα. Δεν γύρισα για να υποχωρήσω. Γύρισα για να παλέψω… Και το λάθος δεν το συνυπογράφω…» είπε σε πολύ συναισθηματικό τόνο ο κ. Σαμαράς, υπενθυμίζοντας με αυτό τον τρόπο τη στάση του το 1992 με την υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων. 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι προσπαθούν να πάρουν από τους πολίτες της αξιοπρέπειά τους και τόνισε με έμφαση: «Τα ξέρω όλα αυτά. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Οχι, δεν προσυπογράφω το λάθος».
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πέρυσι τον εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπε όχι και σήμερα πάνε να τον παρουσιάσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι. «Ομως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο» υπογράμμισε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου. Είμαι υπεύθυνος απέναντι στο δημόσιο συμφέρον».
Εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων, υπεραμύνθηκε της στάσης του να πολεμήσει το μνημόνιο και είπε ότι δέχθηκε, όχι απλώς πολεμική, αλλά αδυσώπητη προπαγάνδα διαστρέβλωσης των θέσεων της ΝΔ. «Εμείς αντέξαμε. Και τώρα πια δεν μας κάνουν πολεμική. Ζητούν να… συμφωνήσουμε μαζί τους! Γιατί φέτος ζητούν να συναινέσουμε, ενώ πέρσι μας αποδοκίμαζαν με κάθε τρόπο; Γιατί αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο» σημείωσε.

Ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε όσους έλεγαν ότι έγινε πιο διαλλακτικός και άλλαξε στάση, υποστήριξε ότι όπως είπε στο Ζάππειο, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά και την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή, συναίνεση στο λάθος δεν δίνει. «Δεν δικαιούμαι να δώσω. Και δεν μπορώ να δώσω» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε το βασικό αίτημα του κόμματός του που είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και είπε, ότι δεν είναι μόνον οι φόροι που θέτει, αλλά διευκρίνισε γιατί μίλησε για το φορολογικό.

«Μιλήσαμε για το φορολογικό για δύο λόγους: Πρώτον, διότι μας είπε ο κ. Παπανδρέου, γενικώς και αορίστως, ότι συμφωνεί σε όλα τα άλλα που προτείναμε. Βέβαια το είπε τη μία μέρα και το ξέχασε την επόμενη. Εγώ απόψε ξαναρωτώ την κυβέρνηση: Συμφωνεί και με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας; Συμφωνεί και με το συμψηφισμό οφειλών, από και προς το Δημόσιο; Συμφωνεί και με την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων; Συμφωνεί με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων; Συμφωνεί με τον επαναπατρισμό κεφαλαίων; Συμφωνεί με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών;»
 είπε ο κ. Σαμαράς και στη συνέχεια είπε ότι μίλησε για το φορολογικό γιατί ήξερε ότι ετοιμάζονταν από την κυβέρνηση να αυξήσουν τα φορολογικά βάρη, κάτι το οποίο είναι ολέθριο.

«Γιώργο δώσε ένα υπουργείο στον Καρατζαφέρη»
Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον Πρωθυπουργό, μιλώντας για ανεύθυνη και αδιόρθωτη κυβέρνηση, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, κατηγορώντας τον ουσιαστικά ότι κάνει ό,τι κάνει για αντάλλαγμα ένα υπουργείο. Παράλληλα αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει η κυβέρνηση και από κομματίδια, υπονοώντας τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.

«Δ
εν είναι μόνοι τους. Εχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές» είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος ουσιαστικά στον κ. Καρατζαφέρη και στην απειλή του ότι θα πάρει την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ και θα αποχωρήσει από τη Βουλή.

«Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν. Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε» σημείωσε και χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις εκλογές.


Στήριξε τους «Αγανακτισμένους»

«Ας γνωρίζουν ότι εμείς επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές. Τους όρους του Μνημονίου θα τους αλλάξουμε! Δεν τους αντέχει η Οικονομία. Ούτε η κοινωνία. Ας το καταλάβουν, δεν παγιδεύουν εμάς, εκτίθενται εκείνοι»
 τόνισε και συμπλήρωσε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στο Μνημόνιο Και προτείνει διαφορετική διέξοδο. Δεν αντιστέκεται καταγγέλλοντας εκ του ασφαλούς. Αντιστέκεται και προωθεί άλλο δρόμο. Θα κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος».
Ακόμη ο κ. Σαμαράς στήριξε τις ειρηνικές, όπως είπε, διαμαρτυρίες του λαού στις πλατείες, που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς και με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν, τις ελληνικές σημαίες.

«Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. Μην ενδώσετε στον πειρασμό της απελπισίας, που κάποιους – λίγους – τους οδηγεί σε ακρότητες! Κακό κάνουν στο κίνημά σας… Μην αποδεχθείτε το σαράκι της μισαλλοδοξίας» ανέφερε.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Ιστορίες για την γηραιά αρχόντισσα Καλλιθέα

Καλλιθέα είναι πολυπληθές νότιο προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Διαθέτει μόνιμο πληθυσμό 100....